Consiliul NATO-Ucraina s-a reunit la 28 martie 2024 în urma recentelor lovituri aeriene rusești asupra Ucrainei.

Georgiana Arsene

Aliații au condamnat cu fermitate escaladarea atacurilor aeriene rusești și și-au reafirmat angajamentul de a consolida în continuare capacitățile de apărare ale Ucrainei, se arată într-o declarație postată pe site-ul Alianței Nord-Atlantice.

Reuniunea a avut loc la nivel de ambasadori și a fost convocată la cererea Ucrainei. Consiliul a fost prezidat de secretarul general adjunct Mircea Geoană, în timp ce ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov s-a alăturat prin videoconferință.

În comunicat se arată că Franța va trimite în curând mai multe obuziere Caesar, iar mai mulți aliați s-au alăturat inițiativei Cehiei de a cumpăra 800.000 de proiectile de artilerie suplimentare. NATO înființează un Centru comun de analiză, instruire și educație la Bydgoscz, în Polonia, unde forțele armate ucrainene se pot antrena alături de trupele aliate.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că discuția privind trimiterea de trupe UE în Ucraina se datorează lipsei de rezultate în ceea ce privește acumularea de ajutor militar occidental pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

În lipsa unor rezultate vizibile în acumularea de ajutoare pentru Ucraina sub formă de livrări de muniții, arme. În această privință, apropo, în mod regulat, aproape zilnic, oficialii ucraineni organizează astfel de scandaluri mediatice, a declarat Lavrov.

Înaltul diplomat rus a precizat, comentând cuvintele președintelui francez Emmanuel Macron despre posibila trimitere de trupe occidentale în Ucraina, că persoanele care permit asemenea gânduri ar trebui să își utilizeze capul pentru gânduri mai raționale și mai sigure pentru Europa

Alte articole:

Gerhard Schröder, despre ipotezele că Putin ar putea ataca o țară NATO: ”Prostii!”

MAE rus: Extinderea bazei aeriene românești, încă o dovadă că NATO își continuă militarizarea nestingherită a Europei de Est și a regiunii Mării Negre

Putin: Rusia nu are de gând să intre în război cu NATO

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/