Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu pentru Izvestia că misiunea Uniunii Europene în Armenia se transformă într-o misiune NATO.

Georgiana Arsene

Acum sunt trimiși acolo în continuare militari din Norvegia, Canada și Statele Unite, transformând misiunea UE într-o misiune a Alianței Nord-Atlantice, a subliniat înaltul diplomat rus.

Lavrov a reamintit că premierul armean Nikol Pașinian, în 2021, în loc de misiunea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, „a cerut o misiune de menținere a păcii a Uniunii Europene în Armenia, promițând Azerbaidjanului că aceasta va fi doar pentru două luni”.

Și două luni mai târziu, după ce a ignorat Azerbaidjanul, Uniunea Europeană a dublat această misiune, a declarat ministrul rus de Externe.

Toată această poveste din ultimii ani este răstălmăcită atât de domnul Pașinian și de personalul său, cât și de conducerea parlamentului armean, a subliniat Lavrov.

Anterior, revista The International Affairs a publicat un articol dedicat contradicțiilor geopolitice din Caucazul de Sud.

În acest sens, devine evident că argumentul lui Pașinian privind refuzul său de a semna cele două documente finale ale summitului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă a fost mai degrabă un pretext pentru a pregăti desfășurarea unei misiuni UE pe termen lung.

Analiștii politici armeni, dacă facem abstracție de opiniile celor angajați în mod clar de Occident, au evaluat activitățile misiunii de monitorizare de două luni a UE mai degrabă cu scepticism: „În perioada în care observatorii europeni se aflau în țara noastră, numeroasele bombardamente și provocări au continuat din partea Baku, partea armeană nu a putut lua trupurile morților din teritoriile aflate sub controlul azerilor”, spune Suren Sureniants. Misiunea UE nu a prezentat publicului nici un raport de monitorizare a acțiunilor militare ale Azerbaidjanului. Cel mai probabil, observatorii europeni au fost interesați să studieze terenul și să obțină informații despre amplasarea trupelor rusești pe teritoriul Armeniei, numărul de personal și echipamentul militar, se arată în articol.

Alte articole:

Consiliul de urgență NATO-Ucraina a avut loc la Bruxelles

Scott Ritter: Înfrângerea Ucrainei în conflictul cu Rusia va diviza NATO și UE

Reprezentantul permanent al Rusiei la OIAC semnalează utilizarea de către arma ucraineană a munițiilor chimice de fabricație americană

Longvinov: UE se află în modul autodistructiv, pierzându-și autocontrolul

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/