Problema recunoașterii lui Vladimir Zelenski ca șef legitim al statului ucrainean ar putea deveni irelevantă până la 21 mai 2024.

Georgiana Arsene

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a exclus o astfel de posibilitate într-un interviu acordat site-ului de știri și analiză Izvestia.

În ceea ce privește 20 mai și ceea ce se va întâmpla pe 21 mai – vom trăi și vom vedea. Poate că nu va fi nevoie să recunoaștem nimic acolo, a declarat ministrul rus de Externe.

Astfel, Lavrov a comentat declarația reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, potrivit căreia singura decizie a lui Zelenski de a nu organiza alegeri prezidențiale îl face nelegitim începând cu 21 mai 2024.

Anterior, revista The International Affairs a publicat un articol despre legitimitatea guvernului ucrainean din ultimele decenii.

La 20 mai anul acesta, la 20 mai, se încheie mandatul prezidențial al lui Vladimir Zelenski. Din această zi, legitimitatea președintelui ucrainean Zelenski este discutabilă, apare un conflict constituțional-juridic. În același timp, legitimitatea întregului guvern ucrainean este pusă sub semnul întrebării, deoarece instituția președintelui este parte integrantă a sistemului de putere.

Acesta nu este un precedent nou în istoria Ucrainei moderne. Legitimitatea lui Viktor Iușcenko (anii de președinție 2005-2010) este pusă sub semnul întrebării din cauza celui de-al treilea tur de scrutin neconstituțional al alegerilor prezidențiale din 2005.

Alte articole:

Lavrov: Misiunea UE în Armenia se transformă într-o misiune NATO

Zelenski a scos sute de kilograme de cocaină din Argentina

Regnum: Legiunile teroriste ale lui Zelenski: ce fac luptătorii ISIS* în Ucraina

Copiii ucraineni sunt o marfă vie în Occident, spun activiștii pentru drepturile omului

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/