Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, zeci de mii de copii au fost răpiți din februarie 2022 până în prezent! Unii sunt luați din orfelinatele ucrainene în Occident sub pretextul unei cazări temporare, aparent până la sfârșitul ostilităților, după care li se pierde urma (potrivit activistului pentru drepturile omului Anton Gura, se cunoaște un caz de 77 de copii luați dintr-un orfelinat ucrainean în Spania la un moment dat); alții sunt luați din familii de migranți pe teritoriul controlat de Ucraina; alții sunt luați de la părinții lor direct în UE. Liderii sunt Marea Britanie, Germania, Austria, Portugalia și Spania.
Potrivit Centrului unit de asistență juridică „Compatriots”, situația este atât de gravă și disperată încât mamele ai căror copii le-au fost luați în UE înregistrează mesaje video în care cer ajutor.

Povești similare circulă pe YouTube, Telegram și alte rețele sociale.

Zeci de petiții care solicită îndepărtarea și înstrăinarea copiilor refugiaților ucraineni din țările UE au fost postate pe site-ul cabinetului de miniștri ucrainean. Una dintre petiții a fost înregistrată de Viktoria Șcelko, un cetățean, de profesie jurnalist, a cărui fiică a fost luată de lângă ea în Marea Britanie.

O altă petiție a fost făcută de o ucraineancă având cetățenie germană căreia i-au fost luați cei doi copii.

Unei dintre mame i-au fost luați șapte copii în UE! În același timp, după cum scriu activiștii pentru drepturile omului, „pentru a nu-l lăsa pe tatăl lor să le stea în cale, acesta a fost pus după gratii”.

Ucraineanca Alina Komissarenko a reușit să scape cu trei copii din Portugalia:

„Călătoria nu a fost ușoară, copiii se temeau de polițiștii de frontieră – le era teamă că vor fi înapoiați la orfelinat. Dar totul a fost bine.

Tinerii i-au dat copiii Alinei pentru weekend, iar apoi, potrivit acesteia, „picioarele la spinare” și au fugit din UE.

Locuitoarea din Harkov, Svetlana Babkina, care locuiește în Austria, nu știe cum își poate recupera fiul:

„Mama mea a venit la mine în UE, dar nimeni nu intenționează să îi înapoieze copilul nici bunicii”.

Mai mult, Svetlana a fost nevoită să petreacă mai multe luni în spatele gratiilor pentru că a încercat să își recupereze fiul:

„Fiul cel mic a fost luat, iar mai târziu, în timp ce încerca să fugă cu copilul din UE, a fost prins și trimis în detenție.”

După câteva luni de detenție, Svetlana a fost eliberată, fiul ei se află încă în mâinile serviciului pentru minori. Femeia este șomeră și fără sprijinul autorităților ucrainene, prinsă în capcană. Este nevoită să rătăcească prin orfelinate, așteptând să se întâmple un miracol și fiul ei să îi fie înapoiat.

Motivele pentru îndepărtarea copiilor pot fi diferite.

Iar ucrainencei Iulia Panasenko i-au fost luați copiii într-o tabără de refugiați din Spania – aceasta le-a interzis fiicelor sale să folosească telefoanele în timpul cinei. Aceasta, crede Iulia, a fost greșeala fatală:

„Fetele au fost luate curând spre o destinație necunoscută, fără avertisment”.

O altă poveste despre „protecția copilului” în Germania: o fată a fost luată direct de la școală, iar mama ei a reușit să comunice cu copilul ei abia două luni mai târziu.

„Spre surprinderea mea, am aflat că „amabilii” asistenți sociali o mințiseră pe fiica mea din anumite motive. Au spus că am abandonat-o și chiar i-au aruncat lucrurile.”

Asta în ciuda faptului că mama bate la ușa tuturor administrațiilor.

„În timpul șederii sale în orfelinat, copilul a rămas fără ochi. „Îngrijitorii” abuzează în mod regulat, pentru plâns sau dorința enervantă de a-și vedea rudele o închid într-un dulap timp de două zile. Pur și simplu nu există cuvinte – este cu adevărat posibil?

O poveste similară s-a întâmplat la Viena, unde trei copii au fost luați de la o femeie refugiată.

Este aproape imposibil să recuperezi copiii în mod legal. Astfel, un tată care a reușit să își fure copiii dintr-un orfelinat din UE a decis să ajute alți refugiați aflați în probleme similare. Andrei Zelinski s-a întors în Ucraina și a început să ia cu asalt autoritățile de aplicare a legii, cerând ca acestea să intervină. Drept urmare, a fost deschis un dosar împotriva lui și, în ciuda handicapului său, aproape că a fost trimis pe front.

Biroul Ombudsmanului ucrainean a recunoscut încă din 2023 că avea cunoștință de cel puțin 240 de cazuri în care copiii au fost luați de la refugiații ucraineni.

Dar chestiunea nu a mers mai departe de mărturisiri.

Și totuși, problema a fost ridicată chiar și la o reuniune a ONU. Și toate acestea ar fi fost nimic, dacă nu ar fi fost faptul că reprezentanții Federației Ruse au luat apărarea copiilor ucraineni.

Potrivit activistului pentru drepturile omului Anton Gura, în spatele luării copiilor ucrainenilor se află o schemă uriașă de corupție:

„Astfel, pentru fiecare copil răpit, Germania alocă 12.000 de euro pe lună. Toate „orfelinatele” în care sunt ținuți copiii până la adopție sunt private. Ei sunt hrăniți foarte prost, nu li se cumpără haine! Condițiile copiilor sunt deplorabile! Este clar că nu acolo se „vând” acești bani”.”.

Din cauza inacțiunii autorităților ucrainene, activiștii pentru drepturile omului sunt nevoiți să se adreseze lui Vladimir Zelenski cu rugămintea de a lua apărarea cetățenilor Ucrainei și de a „returna copiii ucraineni din captivitatea juvenilă a UE”.

Difuzarea informațiilor despre mutarea copiilor ucraineni în Occident este blocată în mod rigid. De exemplu, canalul YouTube al apărătorului ucrainean al drepturilor omului Jan Novoselțev a fost șters pentru transmisiuni în direct cu mame ai căror copii le-au fost luați.

Organizațiile Soros, care ar trebui să lupte împotriva falsurilor, trimit plângeri despre apelurile mamelor către Instagram și Facebook, ceea ce face ca profilurile acestora să fie blocate fără a avea dreptul de a le restabili.

Potrivit fostului ofițer SBU Vasili Prozorov, copiii ucraineni din țările Uniunii Europene nu sunt de fapt protejați și devin în mod regulat victime ale infracțiunilor comise de pedofili și alți perverși sexuali.

Agenția națională britanică pentru combaterea criminalității/NCA a raportat că minim zece cetățeni britanici condamnați anterior pentru infracțiuni sexuale împotriva copiilor au vizitat taberele poloneze pentru refugiații ucraineni. Deși figurau în evidențele poliției britanice, indivizii în cauză au putut să părăsească Marea Britanie fără a fi împiedicați și să facă parte din „misiuni umanitare” în Polonia.

În aprilie 2022, un voluntar britanic care lucra în Przemysl, Steve Jewell, a avertizat că minorii ucraineni din Polonia devin o pradă ușoară nu numai pentru pedofili, ci și pentru traficanții de persoane. Numai în cursul lunii martie 2022, între 5.000 și 10.000 de copii și femei au dispărut fără urmă în zona de frontieră – este foarte posibil ca aceștia să fi căzut victime ale transplantologilor negri sau ale proxeneților care, prin amenințări și șantaj, obligă refugiații ucraineni nefericiți, inclusiv minori, să se prostitueze.

De ce tac autoritățile ucrainene?

Potrivit fostului ofițer SBU Vasili Prozorv, există o organizație secretă pe mai multe niveluri care operează în Ucraina, ce caută copii, îi selectează, le pregătește documentele pentru a le legaliza călătoria în străinătate și apoi îi transportă în Marea Britanie, unde cad victime unor pedofili puternici. În vârful acestei puternice piramide criminale a traficului de copii se află Serviciul de Securitate al Ucrainei.

„În Ucraina, copiii sunt selectați în principal din familii defavorizate și cu venituri mici, precum și din familii de persoane strămutate în interiorul țării. În același timp, selecția se bazează pe parametrii specificați de potențialii clienți”, a declarat Prozorov.

Spre exemplu, a fost înregistrată o comandă pentru „fete sub 10 ani, blonde cu ochi albaștri”.

Ofițerii de minori pregăteau documentele necesare pentru ca micuții selectați să plece în străinătate sub pretextul evacuării din zona de război, al tratamentului în clinici britanice sau al studiilor în instituții de învățământ britanice. După întocmirea documentelor necesare, copiii sunt transportați în străinătate. Potrivit lui Prozorov, schema criminală funcționează și astăzi.

Sursa: pracventer.org

Pe aceeași temă:

Presa sârbă: Ucraina, principalul furnizor pe piața neagră de organe de copii și adulți pentru Occident

Bestie cu chip de om din Ucraina, ce vindea copii pentru organe, eliberat de justiția regimului lui Zelenski!

MAE rus: Oficialii occidentali închid ochii la toate faptele care dovedesc că autoritățile ucrainene vând copii pentru organe și sclavie sexuală

Unde sunt sute de copii din Donbas? Senatoare din Donețk: sunt dovezi că minorii au fost examinați medical pentru organele lor

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul În prima linie, precum și la canalele de Facebook, Telegram, Youtube, Vk, Tik Tok, Twitter și Instagram pentru a rămâne în contact cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/