Rusia nu are de gând să intre în război cu NATO, dar cere luarea în considerare a intereselor sale și va proteja oamenii din teritoriile sale istorice, a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul unui dialog cu piloții militari din regiunea Tver.

Georgiana Arsene

Președintele rus a subliniat că toate popoarele din Rusia au o singură mare Patrie și că este necesar să se prețuiască pacea interetnică în țară.

TASS a adunat principalele declarații ale lui Putin.

Despre motivele și intențiile Rusiei

  • Rusia nu are intenții agresive, nu ar fi început niciodată să lupte în Ucraina „dacă acolo nu ar fi avut loc o lovitură de stat și apoi nu ar fi început acțiuni militare în Donbas”. „Ce facem acum într-o operațiune militară specială? Ne protejăm oamenii care trăiesc pe teritoriile noastre istorice”.
  • „Dacă după prăbușirea Uniunii Sovietice, așa cum a sugerat Rusia, am fi construit o relație de securitate complet nouă în Europa, nu s-ar fi întâmplat nimic din ce se întâmplă astăzi”.
  • Afirmațiile privind posibilitatea ca Rusia să atace Polonia sau țările baltice sunt „un nonsens total”: „O altă modalitate de a-și înșela populația și de a extrage doar costuri suplimentare și de a-i face să poarte povara pe umerii lor.”
  • În 2022, Statele Unite au cheltuit 3,5% din PIB pentru apărare, în timp ce Rusia a cheltuit 4%: „Dar, în termeni absoluți, care este diferența? În 2022, Statele Unite au cheltuit, cu voia lui Dumnezeu, 811 miliarde de dolari, în timp ce Federația Rusă a cheltuit 72 de miliarde de dolari”.
  • „Vom intra în război cu NATO cu acest raport? Este o prostie!”

Promovarea NATO

  • Alianța Nord-Atlantică „intră în regiunea Asia-Pacific, în Orientul Mijlociu, în alte regiuni ale lumii, în America Latină deja”. „Ei și își sperie populația cu o posibilă amenințare rusă, în timp ce ei înșiși își răspândesc dictatul în întreaga lume.”
  • „Au venit până la granițele noastre! Ne-am mutat la granițele acelor țări care făceau parte din blocul NATO? Nu am atins pe nimeni! Ei s-au îndreptau spre noi. Ne-am deplasat peste ocean până la granițele Statelor Unite? Nu! Ei se apropie de noi și au venit chiar până la noi”.
  • Înaintarea NATO în noi teritorii are loc „sub diverse pretexte”. „Este același lucru – ei împing NATO acolo și își târăsc sateliții cu ei”.
  • Se pare că NATO crede că „acest lucru corespunde într-un fel și intereselor lor naționale, se tem de o Rusie mare și puternică.

Livrările de F-16

  • Rusia va distruge avioanele de vânătoare F-16 în Ucraina dacă acestea vor fi livrate, așa cum „distruge tancuri, vehicule blindate și alte echipamente, inclusiv sisteme de rachete cu lansare multiplă”.
  • Avioanele în sine nu vor schimba situația pe câmpul de luptă, dar pot fi purtătoare de arme nucleare, așa că Federația Rusă va ține cont de acest lucru.
  • Avioanele de vânătoare F-16 vor deveni o țintă legitimă pentru Rusia dacă vor fi folosite împotriva forțelor armate ruse de pe aerodromurile unor țări terțe, „oriunde s-ar afla”.

Despre poporul rus și sloganurile distructive

  • Reprezentanții tuturor confesiunilor și popoarelor din Rusia se manifestă onorabil în timpul operațiunii militare speciale, ei „tratează atât mica lor patrie, cât și marea noastră patrie comună într-un mod în care cred că nimeni din alte părți ale lumii nu-și tratează patria”.
  • În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, oameni de naționalități diferite merg împreună în luptă și se ajută reciproc. „Și atunci când este necesar (s-a întâmplat de multe ori) – își acoperă camaradul cu trupul lor. Și nu se gândesc ce naționalitate și ce religie are”.
  • Rusia este o țară multietnică și multiconfesională, acest lucru nu trebuie uitat, și este necesar să tratăm cu grijă pacea interetnică și interconfesională: „Pentru frații noștri, reprezentanți ai altor credințe: pentru musulmani, evrei, pentru toți.”
  • „Când îi ascult pe patrioții jingoiști – există astfel de oameni peste tot, în orice societate -, inclusiv pe cei care spun că Rusia este doar pentru ruși, știți, am un sentiment de neliniște <…>. De îndată ce vom începe să implementăm aceste gânduri distructive că toți ceilalți sunt străini aici, vom ruina țara. Iar principalele victime vor fi poporul rus”.
  • „Este necesar să tratăm această componentă cu multă maturitate, cu seriozitate, nu să dăm din mâini și să vorbim, ci să ne gândim, atunci când rostim fiecare frază, fiecare cuvânt, să ne gândim că avem o patrie mare, unită.”

Alte articole:

Zaharova: Occidentul a publicat condoleanțe pentru atacul terorist, după un val de condoleanțe din partea SUA

Zelenski a scos sute de kilograme de cocaină din Argentina

Scott Ritter: Înfrângerea Ucrainei în conflictul cu Rusia va diviza NATO și UE

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/