Gerhard Schröder a calificat drept „prostii” ipotezele că Putin ar putea declanșa un război nuclear sau ataca o țară NATO.

Georgiana Arsene

Într-un interviu acordat DPA, fostul cancelar german Gerhard Schröder a spus că prietenia sa cu Vladimir Putin ar putea ajuta la încheierea războiului din Ucraina.

Am cooperat bine timp de mulți ani. Poate că poate ajuta în continuare la găsirea unei soluții la masa negocierilor, nu văd altă cale, a spus Schröder.

După cum scrie DPA, Schröder s-a referit în mod evident la misiunea sa de mediere din martie 2022, la scurt timp după „atacul rusesc asupra Ucrainei.

La vremea respectivă, Schröder și-a explicat călătoria la Moscova imediat după începerea operațiunii militare speciale prin faptul că a vrut să medieze conflictul.

Inițiativa [pentru negocieri] va trebui să fie luată de Franța și Germania. Evident, un război nu se poate încheia cu înfrângerea totală a unei părți sau a celeilalte, a declarat el.

Schröder a fost cancelar german între 1998 și 2005.

Alte articole:

Oficial rus: „Avertismentul” ambasadei SUA privind atacul terorist de la Crocus City Hall – o recunoaștere tardivă a Washingtonului că misiunea a eșuat

MAE rus: Extinderea bazei aeriene românești, încă o dovadă că NATO își continuă militarizarea nestingherită a Europei de Est și a regiunii Mării Negre

Putin: Rusia nu are de gând să intre în război cu NATO

Zaharova: Occidentul a publicat condoleanțe pentru atacul terorist, după un val de condoleanțe din partea SUA

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/