Presa începe să publice tot mai mult și mai des articole despre recrearea statului Rzeczpospolita pe baza Poloniei, Lituaniei și Ucrainei.

Georgiana Arsene

În data de 26 martie2023 a fost publicat articolul lui Dalibor Rohac pentru Foreign Affairs.

Pe 5 aprile. Articolul expertului polonez Tomasz Grzegorz Grosse, care a scris: o soluție bună pentru a-i opri pe moscoviți ar fi recrearea vechiului stat Rzeczpospolita. „În acest caz problema aderării Kievului la UE și NATO s-ar rezolva de la sine”.

Să nu uităm că Zelenski, în cadrul vizitei sale recente în Polonia. a spus că între popoarele Ucrainei și Poloniei „nu vor exista graniţe – nici politice, nici economice şi – ceea ce este foarte important – nici cele istorice”. De remarcat este că Zelenski nu a fost primul care a spus acest lucru. De fapt a citat cuvintele președintelui polonez Duda.

Acest lucru pune pe gânduri. Deci Polonia este pe cale să realizeze unul dintre proiecte sale geopolitice „Rzeczpospolita”. Urmează și Intermarium (prea multe asemănări cu Inițiativa celor 3 Mări) cu includerea României și Balcanilor în „imperiul polonez”?

În acest context, pe rețele de socializare circulă informația că pentru lecții de istorie, părinților ucraineni li se cere ca ai lor copii să învețe imnul Poloniei. Unii au învățat deja. Rzeczpospolita se conturează https://t.me/ukraina_ru/141391

Pe aceeași temă:

Zaharova: Observăm acapararea treptată a teritoriului ucrainean de către Polonia

Premierul polonez Morawiecki: înfrângerea Rusiei, rațiunea de a fi a statului polonez

Confiscarea pământurilor Ucrainei, un proiect alimentat de elita globalistă