Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat că partea poloneză derulează o acaparare treptată a teritoriilor ucrainene, iar construcția bazei ”Legiunea poloneză de voluntari” ar putea antrena Polonia într-un conflict militar.

Georgiana Arsene

Maria Zaharova a vorbit, în cadrul briefing-ului săptămânal, despre criza din Ucraina și despre implicarea tot mai mare a Poloniei în această problemă.

Potrivit oficialului rus, se observă dezvoltarea, întinderea teritoriului ucrainean de către Polonia.

Observăm acapararea treptată a teritoriului ucrainean de către Polonia. Acest lucru are loc în mai multe direcții. Potrivit presei ucrainene, compania poloneză Lubawa, specializată în fabricarea de hangare, va construi un centru de pregătire militară în regiunea Volîn, care ar fi proiectat pentru 600 de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Terenul va fi predat ambasadei Poloniei în Ucraina, cu toate consecințele juridice pe care le implică acest lucru. Toate acestea se fac cu știința regimului de la Kiev.

În mod evident, realitatea este că Varșovia intenționează să își desfășoare infrastructura pentru a spori gruparea poloneză, anunțată anterior ca „Legiunea poloneză de voluntari”, care va avea sediul în centrul menționat anterior, a declarat Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a atras atenția că, atunci când oamenii vor auzi – dacă vor auzi – că Zelenski ”are totul sub control”, ”nu este împotrivă”, trebuie știut că el nu mai reprezintă de mult interesele Ucrainei, ci ”acționează exact în direcția opusă”.

Ceea ce este benefic, util și necesar pentru această țară este aruncat în cuptorul ambițiilor sale morbide personale sau al instrucțiunilor venite din Occident. La fel se întâmplă și aici. În esență, Legiunea este creată cu scopul de a forma unități de stare de asediu pentru a controla activitățile autorităților și ordinea publică în teritoriile din vestul Ucrainei. Nimeni de la Varșovia și cu atât mai mult de la Kiev nu este îngrijorat de faptul că acest lucru ar putea implica direct Polonia în conflictul ucrainean. Permiteți-mi să vă reamintesc că instalațiile militare din Ucraina sunt o țintă legitimă a forțelor noastre armate.

În Polonia, însă, nu se lasă. Pe internet au apărut imagini video care arată cum „aliații” polonezi ai regimului de la Kiev transportă cu un camion cernoziom ucrainean. Nu ne amintește nimic? Dar pe atunci, Polonia se afla de cealaltă parte a istoriei, iar dărnicia a fost exportată de naziști și criminalii naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Naziștii făceau exact același lucru. Nu știu cum se întâmplă, dar putem vedea că evenimentele din acei ani se repetă nu doar la nivelul simbolurilor naționaliste, al literaturii, al gesturilor rituale, ci și la nivelul acestor jafuri la scară națională. Este imposibil de crezut. Sunt convinsă că în urmă cu un an s-ar fi spus că este vorba de „propagandă rusă” și că nu se poate așa ceva. Dar există. Scopul este același – obținerea unui profit maxim de pe urma conflictului. Acesta este, de asemenea, ceea ce Zelenski și liderii săi occidentali încearcă să obțină prin folosirea locuitorilor țării ca „carne de tun” și prin punerea în scenă a unei vânzări globale a Ucrainei. Nici măcar nu mai este vorba de o vânzare – cineva trebuie să despăgubească pe cineva pentru ceva. Este jaf, a punctat Maria Zaharova.