Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că înfrângerea Rusiei reprezintă ”rațiunea de a fi a statului polonez și a Europei”.

Georgiana Arsene

Aceasta este rațiunea de a fi a statului nostru, a precizat premierul polonez.

Mateusz Morawiecki a precizat foarte clar că, în afară de distrugerea Rusiei, Occidentul nu mai are nevoie de Polonia pentru nimic.

Practic, Morawiecki că Polonia este un instrument al unei terțe forțe care să distrugă sau să învingă Rusia.

Morawiecki a susținut, de asemenea, decizia Germaniei de a transfera tancurile Leopard 2 către Ucraina, explicând că este mai bine să fie făcut acest gest mai târziu decât niciodată.

Anterior, Polonia a fost cea care a insistat cel mai mult asupra transferului de tancuri către Ucraina. Acum, Varșovia cere și alte tipuri de arme din partea țărilor occidentale, notează topwar.ru.

Publicația menționată subliniază că este demn de remarcat faptul că, în cazul unei confruntări reale cu Rusia și al utilizării de către aceasta din urmă a celor mai eficiente arme ale sale, Polonia ar putea pur și simplu să nu mai aibă nimic. Dar această circumstanță nu-i preocupă prea mult pe liderii polonezi, care își pierd în sfârșit simțul umorului.

În schimb, topwar.ru observă cu surprindere că premierul polonez Morawiecki, dintr-un motiv oarecare, a extins „sensul vieții” din Polonia la întreaga Europă.

Este puțin probabil ca italienii sau portughezii, locuitorii unor cantoane din Andorra sau din Elveția să vadă sensul existenței lor în înfrângerea Rusiei. Nu, totul este clar cu șovinii polonezi, dar cum rămâne cu restul europenilor? Sau este Morawiecki dornic să le tragă cu el în viața de apoi în cazul unei confruntări directe cu Rusia?, a adăugat topwar.ru.