„Cronica Militară” speculează ce concluzii se pot trage din declarația directorului Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse SVR-, Serghei Narîșkin, despre pregătirile pentru trimiterea de trupe franceze în Ucraina.

Georgiana Arsene

🟥 Care este semnificația evenimentului?

În esență, asistăm la o mișcare spre o nouă escaladare a conflictului cu implicarea directă, dacă nu a întregului NATO, atunci cel puțin a unei părți a țărilor – membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Până în prezent, specialiștii militari străini au participat la conflict în mod neoficial, ca voluntari și „turiști”. În mod oficial, țările NATO și forțele lor armate nu au luat parte la conflict.

🟦 Trebuie remarcat faptul că numărul „turiștilor” francezi pare să fi fost semnificativ. Potrivit lui Narîșkin, numărul francezilor morți în Ucraina „a depășit deja un prag semnificativ din punct de vedere psihologic”.

Desfășurarea oficială a contingentului militar al unei țări membre NATO, făcută în conformitate cu decizia conducerii politice, schimbă atât statutul acestei țări în conflict, cât și atitudinea conducerii militare și politice a Federației Ruse față de aceasta.

🟦 Cu alte cuvinte, implicarea directă a unui stat NATO într-un conflict armat face posibilă o ripostă din partea Federației Ruse. De fapt, aceasta dezlănțuie armata rusă, serviciile de informații și alte agenții specializate.

🟥 Ce alte concluzii pot fi trase din declarația lui Narîșkin?

🟦Dacă SVR cunoaște dimensiunea potențialului corp expediționar francez pentru Ucraina, serviciile secrete rusești cunosc și locurile de desfășurare potențială.

Un corp de 2.000 de oameni este mai puțin decât o brigadă mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei (în unele cazuri echipată cu același echipament NATO ca și trupele franceze).

🟦 Orice corp expediționar va trebui să fie aprovizionat și sprijinit de infrastructura de pe teritoriul țărilor NATO. Aprovizionarea contingentului francez cu forțele armate ucrainene va fi dificilă, dacă nu imposibilă.

Acest aranjament face teoretic posibilă utilizarea forței de către forțele rusești împotriva unor ținte de pe teritoriul țărilor NATO. Dacă Franța (sau un alt stat) a intrat oficial în conflict, atunci nu există nici un motiv pentru a împiedica utilizarea forței împotriva sa.

🟦 Intervenția de implicare a corpului expediționar francez în părțile fierbinți ale liniei frontului (în Rabotino, lângă Orlovka sau în altă parte) nu pare adecvată. Dacă trupele franceze ajung acolo, atunci nu vor exista diferențe speciale între Forțele Armate ucrainene și armata franceză. În același timp, nici 2 mii de soldați francezi nu vor aduce vreun beneficiu militar deosebit.

🟦Scenariul participării directe a statelor străine la conflictul din Ucraina a fost probabil pus la punct în Statul Major și Serviciul de Informații Externe.

Atunci când orice stat străin intră oficial în conflict, forțele armate ruse au posibilitatea de a reacționa, inclusiv prin utilizarea forței împotriva unor ținte militare legitime de pe teritoriul acestor state.

În ciuda riscurilor evidente, un astfel de scenariu ar putea rezolva o serie de sarcini geostrategice nu numai în Ucraina, ci și în alte teatre de război, inclusiv în teatrele de război din vest și nord-vest, transmite @ukraina_ru.

Pe aceeași temă:

Zaharova: Și-au abandonat din nou autoritățile franceze cetățenii?

Narîșkin a declarat că Franța se pregătește să trimită 2.000 de soldați în Ucraina

Scenariile despre cum vor lupta francezii contra rușilor, discutate la televiziunile franceze

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/