Televiziunea franceză discută activ despre cum vor lupta francezii împotriva rușilor.

Georgiana Arsene

Colonelul armatei franceze Vincent Arbaretier vorbește despre două scenarii pentru trupele franceze din Ucraina.

Primul scenariu, spune colonelul, este concentrarea trupelor de-a lungul râului Nipru.

Întrebat care este scopul și motivul concentrării trupelor de-a lungul râului Nipru, Arbaretier a declarat că Niprul este principala diviziune între vestul și estul Ucrainei.

Din punct de vedere istoric, această locație joacă un rol, în special este pe un teren ușor de recunoscut, ceea ce este important pentru soldați.
Așadar, dacă Franța îi spune Rusiei că îi este interzis să treacă râul sub sancțiunea represaliilor, acesta va fi imediat identificat, a declarat colonelul francez.

Întrebat dacă nu cumva Rusia ar putea considera că staționarea de trupe de-a lungul râului Nistru ar putea constitui o provocare, Arbaretier a negat categoric.
Categoric nu, pentru că asta ar însemna să forțăm Rusia la o discuție de pe o poziție de egalitate. Avem soldați, suntem o putere nucleară, soldații noștri pot fi desfășurați rapid, aceasta este una dintre principalele calități ale armatei franceze în comparație cu alte armate, în special cu armata germană, a explicat colonelul.

În ceea ce privește cea de-a doua ipoteză principală asumată în cazul trimiterii de trupe terestre occidentale, și anume trupe concentrate la granița cu Belarus, Vincent Arbaretier a declarat că, aici, interesul este dublu: în primul rând, pentru a descuraja Belarusul să ajungă la ruși, altfel și ei vor fi amenințați de focul francez, dar mai presus de toate este vorba de apărarea Kievului.

Cred că aceste două opțiuni pot fi amestecate, adică să introducem trupe franceze de-a lungul Niprului și în jurul Kievului pentru a le spune rușilor: nu mergeți mai departe, altfel riscați să intrați sub focul nostru, inclusiv sub focul nostru neconvențional, a precizat colonelul francez.

Pe aceeași temă:

Narîșkin a declarat că Franța se pregătește să trimită 2.000 de soldați în Ucraina

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/