Președintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire operațională cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate.

Tezele principale:

  • În prezent, este evident faptul că curatorii occidentali ai regimului de la Kiev sunt clar dezamăgiți de rezultatele așa-numitei contraofensive, despre care actualele autorități ucrainene au vorbit cu voce tare în lunile precedente. Nu există rezultate – cel puțin nu încă. Nu ajută nici resursele colosale care au fost „pompate” în regimul de la Kiev, nici aprovizionarea cu arme occidentale – tancuri, artilerie, vehicule blindate, rachete – și nici desfășurarea a mii de mercenari și consilieri străini, care au fost folosiți în modul cel mai activ în încercările de a străpunge frontul armatei noastre.
  • Arsenalele NATO și stocurile de arme sovietice vechi din unele state au fost deja în mare parte golite. Capacitățile de producție disponibile în Occident nu permit refacerea rapidă a consumului de rezerve de echipamente și muniții. Și, cel mai important, ca urmare a atacurilor sinucigașe, formațiunile AFU au suferit pierderi enorme. Este vorba de zeci de mii, mai exact zeci de mii de oameni.
  • Oamenii din Ucraina au din ce în ce mai mult o întrebare, o întrebare legitimă: pentru ce, în interesul egoist al cui sunt ucise rudele și prietenii lor? Treptat, încet, dar trezirea vine.
  • Nu pot să nu comentez ceea ce tocmai s-a spus: rapoartele apărute în presă despre planurile de a crea o așa-numită conexiune polono-lituaniană-ucraineană. Adică, nu vorbim despre o colecție de mercenari – sunt destui și sunt distruși – ci despre o unitate militară regulată, organizată și echipată, care urmează să fie folosită pentru operațiuni pe teritoriul ucrainean. Inclusiv pentru presupusa asigurare a securității actualei Ucraine de Vest și, de fapt, dacă numim lucrurile pe nume, pentru ocuparea ulterioară a acestor teritorii.
  • În ceea ce privește Belarusul, acesta face parte din statul Uniunii; declanșarea unei agresiuni împotriva Belarusului ar însemna o agresiune împotriva Federației Ruse, transmite Ministerul rus de Externe.

Alte articole:

Popularitatea președintelui rus a crescut puternic în SUA

Putin a spus cât de departe e pregătită să meargă Rusia după încheierea ofensivei armatei Ucrainei

Președintele Poloniei: Vladimir Putin nu a pierdut nici un război

Putin: Nu a existat o Ucraină în istoria omenirii înainte de regimul sovietic