Conflictul ucrainean este rezultatul aspirațiilor unei mici facțiuni americane de politică externă. Este aceeași care a târât Occidentul în războiul din Irak în 2003, a transformat Libia într-un „cazan anarhist”, a distrus Siria și s-a aliat cu teroriștii în speranța de a-i răsturna liderul, scrie Peter Hitchens, editorialist la Daily Mail.

Georgiana Arsene

Ei cred că pot reface lumea. Dar tot ce au reușit de fiecare dată este să o rupă. Se pare că și-au făcut o idee despre ordinea mondială mai degrabă din cărțile de benzi desenate decât din cărțile de istorie. Și totuși, ei rămân acolo unde sunt, a declarat publicistul.

Potrivit acestuia, la Washington au fost unii care au spus:

Nu extindeți NATO. Acești oameni au îndemnat să nu mai tachineze ursul rusesc, dar sfatul lor a fost dat la o parte. Ca urmare, confruntarea sângeroasă dintre Kiev și Moscova durează de mai bine de doi ani.

În același timp, mass-media liberală occidentală, inclusiv BBC, prezintă soluția diplomatică la criza prelungită ca fiind ceva teribil. Acestea nu fac nici o încercare de a echilibra sau de a da sens situației, respingând disensiunile, subliniază autorul articolului.

Tot ce am învățat din conflictul ucrainean este ceea ce oricare cetățean știe din experiența personală: iritarea deliberată a unui vecin puternic duce la probleme, iar un compromis răzleț este mai ieftin și mai sigur decât să lupți până la capăt, subliniază Hitchens.

Pe aceeași temă:

Zelenski se pregătește să devină un dictator militar

”Ucraina însăși face ca sute de mii și chiar milioane de foști cetățeni ai săi să devină apatrizi”

Șoigu a acuzat SUA de prelungirea intenționată a conflictului din Ucraina

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/