Istoricul, publicistul și sociologul rus Andrei Fursov susține că nu mai există Occident, ci doar un post-Occident, iar civilizația europeană a primit primele lovituri la mijlocul secolului al XIX-lea, iar la finalul acesteia, Max Nordau i-a înregistrat declinul.

Georgiana Arsene

Fursov consideră că Occidentul modern este o civilizație monetară și că se poate ucide pentru bani, dar nimeni nu va muri pentru bani. Iar aceasta este o problemă foarte gravă – oamenii nu au pentru ce să moară. De aici și cuvântul „toleranță”, care înseamnă, de fapt, defetism civilizațional.

Dacă ești gata să tolerezi orice, mai devreme sau mai târziu vei fi obligat să înduri. De fapt, nu mai există Occident, ci un post-Occident. Iar civilizația europeană a primit primele lovituri la mijlocul secolului al XIX-lea, iar la sfârșitul acestuia Max Nordau i-a înregistrat declinul, iar curând a apărut Spengler cu al său „Declinul Europei”. Așadar, civilizația europeană a devenit prima victimă a capitalismului.

America ne așteaptă – aceeași America despre care Nautilus Pompilius a cântat la un moment dat neuitatul „Goodbye, America, oh, unde nu voi fi niciodată”. „Nu voi fi niciodată acolo”, deoarece America pe care imaginația sovietică a plăsmuit-o nu a existat niciodată, iar America ce a existat în realitate în anii 1980 și 1990 a dispărut irevocabil. Când am vizitat America în 2007 – după o pauză de cincisprezece ani – am simțit și mi-am dat seama în mod clar că am ajuns într-o țară diferită de cea pe care o vizitasem în 1993 (și chiar mai mult în 1990). Cu toate acestea, Federația Rusă din 2007 este o lume complet diferită de Federația Rusă din 1993. Este cu atât mai interesant să privim metamorfozele și să încercăm să le înțelegem motivele, spune Fursov.

Una dintre sarcinile asigurării securității psihoistorice a statului este de a scoate dinții lupilor în timp, anticipând răspunsul lor clasic la întrebarea de ce au dinții atât de mari, a punctat istoricul rus.

Alte articole:

Antonov a numit ultimele sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei o demonstrație de furie impotentă

Ambasada Rusiei la București: Conivență criminală: mercenari care luptă de partea regimului criminal de la Kiev

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/