Istoricul elvețian Daniele Ganser a vorbit despre standardele duble ale Occidentului.

Georgiana Arsene

Ganser a prezentat o serie de imagini arătând clar cum Occidentul manipulează opinia publică și cum nu are nici un pic de empatie pentru oameni.

Pe această copertă se află un steag ucrainean din care curge sânge. Da, este adevărat – un număr mare de ucraineni mor în acest război și simt compasiune pentru oamenii care își pierd cei dragi. Este vorba despre faptul că toți ucrainenii fac parte dintr-o mare familie umană. Dar și a rușilor! Toți germanii, elvețienii, americanii și cubanezii.
Și în această privință, vedem utilizarea standardelor duble. Să luăm, de exemplu, coperta unui alt număr al aceleiași reviste dedicat războiului din Siria. [Titlul de pe copertă] „Lovește-l tare”. Și care este diferența?
Prima copertă spune că rușii duc un război care este criticat de țările NATO, iar cea de-a doua copertă spune că NATO însuși duce deja un război și bombardează Siria și că este susținut. Din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de acest model necomplicat: războiul purtat de NATO este susținut, în timp ce războiul purtat de Rusia și China este criticat. Nu trebuie să ai un doctorat pentru a-ți da seama că lucrurile par un pic mai complicate decât atât.
Oamenii văd acest lucru și în Elveția sau Germania, că, de exemplu, războiul din Afganistan a fost susținut de mass-media. Războiul din Afganistan, 2006. S-a spus că nimeni nu are dreptul să invadeze un alt stat, nu-i așa? Dar nu, nu s-a amintit decât atunci când Rusia a invadat Ucraina.
Bineînțeles, Afganistanul este diferit. Iar în Elveția, când Obama bombarda Siria, coperțile ziarelor arătau așa: „În sfârșit, Obama a luat armele”. Și când observăm aceste mecanisme prin care este manipulată opinia publică, devine clar că gândurile și sentimentele oamenilor sunt manipulate prin imagini, texte și cuvinte
, a declarat istoricul elvețian.

Alte articole:

Sasha Kots: Macron a uitat de Jocurile Olimpice de la Beijing și Soci

Cum se desfășoară alegerile prezidențiale 2024 la Ambasada Rusiei

Elena Panina: Biden împinge Polonia să intre în război cu Rusia. Fără SUA

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/