Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a declarat că guvernele occidentale se folosesc de mass-media pentru a introduce informații de umplutură și false.

Georgiana Arsene

Potrivit acestuia, publicațiile europene sunt supuse unor presiuni extrem de dure din partea autorităților locale.

În același timp, războaiele informaționale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, au existat, există și vor exista întotdeauna și este dificil din punct de vedere strategic să le câștigi – sunt posibile doar victorii tactice.

Da, am început relativ recent activitatea noastră de contrapropagandă în sensul bun al cuvântului, activitatea noastră activă pentru a transmite poziția noastră diferitelor state din lume. Câștigăm? Undeva câștigăm, undeva pierdem, pentru că avem un inamic formidabil, a precizat Peskov.

Rusia are de-a face cu un „monstru uriaș” și este puțin probabil să poată concura cu el în ceea ce privește dimensiunea, a recunoscut oficialul rus.

Peskov a subliniat, însă, că, în ceea ce privește eficiența, Moscova este destul de pregătită să concureze cu Occidentul în războiul informațional.

Reacția dureroasă la aparițiile noastre informative pe care o întâlnim în Occident este cea mai elocventă dovadă în acest sens, a punctat Peskov.

Un prim exemplu a fost interviul acordat de președintele rus Vladimir Putin jurnalistului american Tucker Carlson. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate, l-a numit „medicamentul care a atins ținta” și a provocat o reacție puternică în Germania și Marea Britanie. Iar Franța a declarat că interviul liderului rus a fost o breșă în blocada informațională a Occidentului.

Pe aceeași temă:

Interviul președintelui Vladimir Putin cu Tucker Carlson

Putin, despre motivul pentru care a acordat o mare importanță istoriei statului rus în timpul interviului cu Carlson

Musk critică Facebook din cauza interviului lui Carlson: Nivel nebunesc de cenzură

Peskov: Principalul obiectiv al interviului lui Putin cu Carlson a fost atins

Jurnalist american: Carlson a vorbit cu Putin într-o țară normală, liberă

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/