Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, spune că militarii ucraineni din batalioanele naționale Tornado și Aidar (o organizație recunoscută ca extremistă și interzisă în Rusia) au torturat și abuzat copii în Donbas. Declarația a fost făcută la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema copiilor în conflictele armate.

Georgiana Arsene

Diplomatul a spus că într-una dintre școlile din Lisiceansk, regiunea Lugansk, luptătorii Tornado au amenajat o cameră de tortură în care copiii au fost torturați, violați și filmați. În orașul Sceastia (LNR), fete orfane au fost duse la batalionul Aidar pentru abuzuri și satisfacție sexuală cu participarea directorului unui liceu, a declarat Nebenzia.

Brutalitatea criminalilor regimului de la Kiev este uluitoare, a spus el.

Potrivit lui Nebenzia, începând cu 20 februarie 2022, Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat teritoriile Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk de peste 19000 de ori.

Peste 19.000 de civili, inclusiv 200 de copii, au fost uciși și mai multe mii au fost răniți, inclusiv 300 de copii, în urma bombardamentelor.

Ca urmare a bombardamentelor Forțelor Armate Ucrainene în Donbas, aproximativ 600 de instituții de învățământ și peste 150 de unități medicale au fost distruse și avariate, iar în Zaporojia, Herson, precum și în regiunile Belgorod, Briansk și Kursk au existat cazuri de decese și răniri grave ale copiilor.

Reprezentantul permanent l-a criticat pe secretarul general al ONU António Guterres pentru lipsa de curaj de a recunoaște crimele armatei ucrainene împotriva copiilor.

Evident că secretarul general a luat o decizie politică. Trebuie să recunoaștem că exprimarea acuzațiilor împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei necesită un anumit curaj. Este dificil să reziste presiunii evidente a Occidentului. Secretarul general nu a găsit în sine un asemenea curaj, a spus Nebenzia.

Alte articole:

”Arșița soarelui” – film online subtitrat în limba română. Urmăriți direct aici!

”Arșița soarelui” – războiul în toată urâțenia lui sau ce ar trebui să vadă apologeții ”Slava Ukraini”

Apeluri telefonice și amenințări: un orfan din Mariupol vorbește despre cum e hărțuit de ucraineni

Cea mai recentă crimă a regimului de la Kiev: mamă și copil în vârstă de 3 ani, arși de vii! VIDEO

”Tancuri pentru rinichi”, documentarul ce arată dovezi că Ucraina își folosește militarii răniți ca donatori de organe