Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a scris, pe canalul său de Telegram, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a trădat definitiv strămoșii după ce a anulat sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai.

Georgiana Arsene

Zelenski a semnat pe 8 mai un decret prin care a stabilit ziua de 9 mai ca Ziua Europei în Ucraina. În decret se spune că decizia a fost luată din „conștientizarea identității europene a poporului ucrainean”, pentru a „consolida unitatea popoarelor Europei”, precum și pentru a „asigura pacea, securitatea și stabilitatea pe continentul european”.

Ce poate fi mai rău decât un dușman? Un trădător. Acesta este Zelenski. Noua întruchipare a lui Iuda în secolul XXI.

Prin abolirea Zilei Victoriei din 9 mai, el și-a trădat definitiv strămoșii: pe cei care au luptat în Armata Roșie, pe cei care au fost torturați și chinuiți în lagărele de concentrare și pe cei care au muncit pentru victorie pe frontul intern. Unul pentru toți.

Un complice al naziștilor 80 de ani mai târziu, a scris Zaharova.

Alte articole:

Vladimir Putin, mesaj de Ziua Victoriei: ”Datoria noastră morală de astăzi este de a păstra cu respect tradițiile de prietenie și ajutor reciproc moștenite de la părinții și bunicii noștri”

Ambasada Rusiei la București: Despre evenimentele comemorative de Ziua Victoriei în România – GALERIE FOTO