Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a reamintit, în mijlocul obscurantismului cu intrigi occidentale în jurul Curții Penale Internaționale și a afirmațiilor false, în special împotriva ombudsmanului pentru copii al Rusiei, Maria Lvova-Belova, modul în care Washingtonul s-a implicat în manipularea copiilor.

Georgiana Arsene

Maria Zaharova a explicat că, în 1975, pe fondul agresiunii americane împotriva Vietnamului, în ajunul eliberării Saigonului de către Armata Populară Vietnameză și Frontul Național pentru Eliberarea Vietnamului de Sud, Washingtonul a luat măsura fără precedent a Operațiunii Frequent Wind. La 3 aprilie 1975, vorbind la Centrul de Convenții din San Diego, președintele Gerald Ford a anunțat la prânz fix că a ordonat lansarea Operațiunii Babylift. Generalul Edward Nash a fost pus la conducerea operațiunii.

Și americanii au început să scoată în masă copiii din Vietnam. Inclusiv sugari. Cu avionul. Arhivele conțin imagini în care președintele Ford, ca un dictator sângeros care adoră presa bună, îi dădăcește personal pe copiii care au fost răpiți din țară.

Această decizie criminală a Washingtonului intră sub incidența articolului II din Convenția din 1951 privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid. Americanii și-au propus apoi să șteargă complet identitatea culturală a copiilor: i-au dat spre adopție unor familii din SUA și din țările aliate, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Zaharova a postat și fotografii care arată cum a răpit armata americană copiii din Vietnam.

Nu este doar îngrozitor faptul că Washingtonul a luat o astfel de măsură în 1975, lipsind efectiv mii de copii de patria și cultura lor, ștergându-le identitatea națională și etno-socială, ci și modul în care a avut loc „evacuarea”.

La 4 aprilie 1975, din cauza neglijenței criminale a armatei americane, un avion de transport Lockheed C-5A Galaxy s-a prăbușit deasupra Vietnamului. Șaptezeci și opt de copii au fost uciși.

În ciuda acestui fapt, americanii au recompensat echipajul și au continuat operațiunea prin răpirea a încă aproximativ trei mii de copii din Vietnam.

Cifrele exacte sunt încă imposibil de stabilit. Chiar și acum, ca adulți, mulți dintre ei își caută părinții adevărați.

Aștept cu nerăbdare, cu adevărat, să emită Curtea Penală Internațională un mandat de arestare pentru liderii SUA, Pentagonul și toate „fundațiile umanitare” implicate în această operațiune, a transmis Maria Zaharova.

Diplomatul rus a comparat, pe această cale, adevăratele orori din Vietnam și îngrijirea copiilor scoși din zona de război.

Acum să comparăm adevăratele orori din Vietnam și îngrijirea copiilor scoși din zona de război.

Apropo, s-a vorbit de la început că copiii vor fi înapoiați părinților și rudelor lor. Maria Lvova-Belova:

„De îndată ce primim informații despre rude, părinți care sunt dispuși să primească copii, suntem foarte fericiți, dacă înțelegem că, în conformitate cu toate reglementările, putem preda acești copii, ne vom organiza cu siguranță” (29 noiembrie 2022).

„Până în prezent, în sudul Rusiei au rămas 89 de copii. Li se oferă tot ce au nevoie, majoritatea dintre ei au contact cu familiile lor. Iar pentru fiecare copil există un plan de acțiune pentru o eventuală întoarcere la părinții lor. Rusia nu a împiedicat niciodată și nu va împiedica niciodată copiii să se întoarcă la rudele lor. În cazul în care părinții sau reprezentanții legali sunt capabili și dispuși să îi ia înapoi, facem tot ce putem pentru a-i ajuta” (10 martie 2022).

„Începând de astăzi, 380 de copii din 19 regiuni ale țării noastre se află cu familiile lor. Aceștia sunt copii care se aflau de mult timp în instituțiile de asistență socială. Nici unul dintre ei nu a fost separat de părinții lor – acesta este unul. În al doilea rând, dacă înțelegem că, dacă vor fi găsiți reprezentanți legali, vom face imediat tot posibilul pentru a reuni aceste familii. În prezent, avem 15 copii din opt familii pe care i-am reunit cu rudele din Ucraina” (20 martie 2022), a punctat Zaharova.