Decretul privind procedura de compensare a prejudiciilor aduse Rusiei și Băncii Centrale a țării în legătură cu deciziile guvernului sau organelor judiciare ale SUA, semnat de președintele rus Vladimir Putin, a oferit un mecanism în cazul în care, în cazul unor măsuri ale Statelor Unite împotriva activelor rusești, Banca Centrală a Rusiei va privi și va acționa în funcție de situație, a declarat vicepreședintele Băncii Rusiei, Filipp Gabunia.

Georgiana Arsene
Decretul a creat un mecanism care permite Băncii Centrale să folosească în cazul în care vor fi luate eventuale măsuri împotriva activelor noastre, a declarat Filipp Gabunia în cadrul unei conferințe de presă privind analiza stabilității financiare pentru trimestrul patru din 2023 – primul trimestru din 2024.

Reprezentantul Băncii Centrale a Rusiei a mai precizat că autoritatea de reglementare va urmări și va acționa în funcție de situație.

Trebuie reamintit faptul că acestea sunt măsuri de represalii împotriva confiscării ilegale a activelor rusești din străinătate. În special, acum este permisă utilizarea proprietăților americane în Rusia pentru a compensa prejudiciul cauzat de confiscarea proprietăților rusești în Statele Unite. În plus, deținătorul de drepturi din Federația Rusă a primit dreptul de a intenta o acțiune în justiție în conformitate cu legislația rusă pentru a stabili confiscarea ilegală a proprietății de către Statele Unite.

Anterior, Maxim Osadci, șeful departamentului analitic al BCF Bank, a sugerat, de asemenea, că proprietățile americane din Rusia ar fi suficiente pentru a acoperi daunele cauzate de confiscarea activelor rusești înghețate, transmite rg.ru.

Pe aceeași temă:

Putin a semnat decretul: ce se întâmplă cu proprietățile SUA din Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/