Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la postul de radio Sputnik că dorința președintelui ucrainean Vladimir Zelenski de a vedea reprezentanți din China la conferința din Elveția este absurdă.

Georgiana Arsene

Diplomatul a calificat „formula de pace” a lui Zelenski drept o fundătură, adăugând că „nu este nici o formulă de pace, nici o formulă de reglementare”.

Este un ultimatum politic, care este încă formalizat într-un mod atât de fals, înșelător, a spus Zaharova.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Zelenski privește situația din punctul său de vedere dureros, fără să realizeze că lumea nu va dansa niciodată pe melodia lui și că, dacă primește ajutor financiar din partea Occidentului, iarăși nu este pentru că Occidentul îi face jocul, ci pentru că el este un instrument al jocului Occidentului.

Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat într-un interviu acordat posturilor de radio Sputnik, Govorit Moskva și Komsomolskaia Pravda că este necesar să se respingă „formula de pace” a lui Zelenski și să se discute baza pe care partea rusă este gata să negocieze.

Lavrov a precizat că partea rusă respectă poziția conducerii chineze, care s-a pronunțat în favoarea convocării unei conferințe acceptabile atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina.

Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să începem cu «formula Zelenski», aceasta ar trebui să fie lăsată deoparte cu totul…… Dacă vor, așa cum a spus președintele, să discutăm despre bazele asupra cărora suntem gata să cădem de acord, a declarat înaltul diplomat rus.

Lavrov a adăugat că Elveția s-a transformat dintr-o țară neutră într-una deschis ostilă, astfel că nu este potrivită pentru Rusia ca platformă de negocieri.

Pe aceeași temă:

Lavrov a calificat conferința elvețiană privind Ucraina drept un eșec evident

Lavrov, despre avantajele planului Chinei pentru Ucraina

Serghei Miheev, politolog: Zelenski va fi președinte ilegitim după luna martie

Lavrov, despre ”formula de pace” a lui Zelenski: o cale spre nicăieri

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/