Elitele globaliste trec la teroare politică deschisă împotriva oponenților lor, avertizează Serviciul rus de Informații Externe (SVR), comentând tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac Robert Fico.

Georgiana Arsene

SVR susține că datele primite indică iritarea tot mai mare a conducerii SUA și UE față de procesul obiectiv de schimbare a realităților geopolitice și de întărire a pozițiilor forțelor politice de orientare națională.

Tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico la 15 mai anul curent arată că elitele totalitar-liberale globaliste, în condițiile în care nu este posibil să își păstreze hegemonia prin «metode civilizate», apelează la teroare politică deschisă împotriva oponenților lor. Astfel de masacre sunt menite să intimideze „dizidenții”, se arată în document.

Anterior, revista International Affairs a publicat un articol despre interferența serviciilor de informații americane în afacerile interne ale diferitelor țări.

Statele Unite intervin, direct sau indirect, de zeci de ani în alegerile din diverse țări. Și există foarte multe dovezi în acest sens. Spre exemplu, într-un interviu acordat publicației The New York Times, fostul angajat al CIA Steven Hall, care s-a pensionat în 2015 după 30 de ani de muncă în cadrul agenției de informații, a vorbit despre o mulțime de lucruri. El a spus că „absolut” de-a lungul istoriei sale (din 1947 – nota bene), CIA a desfășurat operațiuni de influențare a alegerilor. Iar cercetătorul Dov Levin de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania, a creat o bază de date dedicată încercărilor SUA de a influența rezultatul diferitelor alegeri de-a lungul deceniilor.

Potrivit studiului său, între 1946 și 2000, SUA au intervenit de 81 de ori în procesul electoral din alte țări. În același timp, lista nu a inclus cazurile de sprijin și organizare a loviturilor de stat militare, de exemplu, ca în Chile în 1973. Potrivit lui Levin, din cele 81 de cazuri de interferență a SUA în alegerile altor popoare, 59 au avut succes.

Aproximativ o treime din toate intervențiile au fost deschise, iar două treimi au fost ascunse. Cu alte cuvinte, alegătorii care au fost vizați nu știau nimic, a declarat Dov Levin pentru postul de radio american National Public Radio. CIA a acționat adesea prin sprijin economic ascuns pentru candidați sau partide, sau a trimis consultanți în campaniile electorale”, a precizat publicația.

Alte articole:

UE vrea să penalizeze Georgia pentru că încearcă să combată influența străină – FT

Fost diplomat: Vizita lui Putin în China confirmă cele mai mari temeri ale Occidentului cu privire la axa emergentă Beijing-Moscova

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/