Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, comentând cuvintele premierului britanic Rishi Sunak, potrivit cărora partea rusă ar fi oprit livrările de gaz, a declarat că Occidentul nu are acum politicieni care să poată vorbi pe baza faptelor.

Georgiana Arsene

Lavrov a precizat că o asemenea declarație nu a fost făcută doar de premierul britanic, ci și de cancelarul german Olaf Scholz.

Să afirmi că Rusia a tăiat gazul… Nici unul dintre ei nu roșește. Acesta este cel mai trist lucru dintre toate. Înseamnă că acum nu mai există politicieni în Occident care să poată vorbi pe o bază pragmatică și pe baza faptelor. Ei nu le recunosc, le răstălmăcesc, încearcă să își întoarcă populația și alegătorii împotriva acestui curs fără ieșire și catastrofal pentru Europa, a subliniat înaltul diplomat rus.

Anterior, șeful guvernului german, Olaf Scholz, a declarat că Rusia este responsabilă pentru întreruperea livrărilor de gaze către țările UE, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la combustibili în UE.

Vasili Koltașov, directorul Institutului pentru o Noua Societate, spune că, atunci când Olaf Scholz dă vina pe Rusia pentru faptul că livrările de gaze naturale către Uniunea Europeană au fost reduse drastic, trebuie înțeles ce se întâmplă în mintea cancelarului german.

Din punctul de vedere al lui Scholz, care nu a spus niciodată „nu” Statelor Unite, totul este foarte clar și logic – Rusia este de vină pentru că nu vrea să dea resursele sale Occidentului, să le furnizeze Germaniei, este vina conducerii ruse, a președintelui rus personal, și este de asemenea de vină că Rusia își apără pur și simplu suveranitatea, care, din punctul de vedere al lui Scholz, de fapt nu ar trebui să fie, pentru că în Germania nu există, pentru că țara pe care o conduce Scholz este de fapt nesuverană. Scholz și-a făcut cariera politică pe baza supunerii. Ce fel de lider al social-democrației germane este acesta? Pare foarte sumbru. Dar dacă Rusia ar capitula, dacă ar fi preluată de Statele Unite, dacă trupele americane ar sta în Siberia, de exemplu, și ar controla aprovizionarea cu gaz, gazul ar ajunge în Germania, iar Statele Unite nu ar trebui să arunce în aer Nord Stream 1 și Nord Stream 2, spune Koltașov.

În opinia lui Koltașov, perspectivele pentru Germania și Uniunea Europeană sunt sumbre: producția de plastic devine prea scumpă, producția de îngrășăminte este prea scumpă, industria siderurgică din Germania este, de asemenea, prea scumpă, energia este prea scumpă. Totul este prea scump pentru a face ceva material, intensiv din punct de vedere energetic.

Totul este prea scump, așa că alții vor face totul, inclusiv Rusia, iar pentru Rusia acest lucru înseamnă dezvoltarea industriei prelucrătoare, în primul rând dezvoltarea industriei chimice, petrochimice. Iar pentru Germania înseamnă degradarea sectorului manufacturier și degradarea specifică a așa-numitei industrii de servicii, pentru că industria serviciilor în Uniunea Europeană și în Germania nu există de una singură, este un apendice al industriei – și dacă industria moare, dacă nu se creează profit acolo, dacă nu sunt susținute locurile de muncă, atunci sectorul serviciilor se va ofili, iar sectorul turismului se va ofili. Și toate acestea se întâmplă acum în Uniunea Europeană, doar că încă nu au mers prea departe pe această cale – mai au încă mult de mers, a spus expertul.

Pe aceeași temă:

Lavrov: Parteneriatul cu Europa va fi irelevant pentru Moscova pentru cel puțin o generație

Zaharova, mesaj pentru UE

Canal de Telegram: Bătălia pentru Europa

Criza din Ucraina împinge Europa să se pregătească activ pentru al treilea război mondial – Daily Mail

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/