O aeronavă C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a sosit pe aeroportul din Chișinău pentru a susține exercițiul PEACE SH.

Georgiana Arsene

Avocatul basarabean Pavel Midrigan a declarat că astfel de exerciții cu defilare de tehnică militară pe drumurile din Moldova creează o anumită percepție în rândul unor cetățeni care sunt îngrijorați de astfel de acțiuni.

Treizeci și cinci de militari din cadrul Gărzii din Carolina de Nord și al Forțelor Aeriene americane din Europa, în cooperare cu ministerele moldovenești, vor exersa tacticile de răspuns necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor moldoveni în caz de urgență, a precizat ambasada.

De asemenea, aeronava a livrat echipament medical care va fi transferat Ministerului Apărării Republicii Moldova ca parte a asistenței americane.

Statele Unite sunt mândre să colaboreze cu guvernul și poporul moldovean pentru a crea un viitor democratic, prosper și sigur, a declarat ambasada SUA la Chișinău.

Pe aceeași temă:

Ministrul moldovean al Apărării despre exercițiile rezerviștilor: Datoria cetățeanului este să se prezinte la locul indicat

Zaharova a comparat politicile M. Sandu cu experimentele celui de-al treilea Reich

Legătura dintre consolidarea capacităților de securitate ale României și moldovenii cu cetățenie română

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/