Evoluția conflictului ucrainean, în care Rusia luptă cu „o vigoare sporită”, și spirala descendentă a relațiilor Est-Vest, ca să nu mai vorbim de creșterea tensiunilor în alte regiuni, provoacă îngrijorare în Europa. Există posibilitatea ca Londra și partenerii săi continentali să fie nevoiți să se confrunte în curând cu diverse amenințări militare serioase, afirmă Daily Mail.

Georgiana Arsene

Drept urmare, multe țări abandonează politici vechi de decenii pe timp de pace pentru a-și „reporni” mașinile de război. Altele nu s-au oprit niciodată și doar își consolidează eforturile. Dar nu există nici o îndoială că întreaga Europă încearcă acum să își pregătească armata, economia și societatea pentru un potențial nou conflict global, notează publicația.

Țările UE și Marea Britanie doresc să crească în mod semnificativ cheltuielile pentru apărare. Unele state, inclusiv Germania, se gândesc la revenirea serviciului militar obligatoriu. Exercițiile de amploare la care participă 90 de mii de soldați și ofițeri din 32 de țări NATO confirmă, de asemenea, atenția sporită a Europei față de pregătirea sa militară, precizează Daily Mail.

În plus, unele țări sunt dornice să desfășoare arme nucleare americane pe teritoriul lor. Anterior, președintele polonez Andrzej Duda a venit cu o astfel de inițiativă, iar recent autoritățile suedeze au declarat că un astfel de pas „poate fi necesar în caz de război”, ceea ce a provocat critici dure din partea susținătorilor dezarmării, subliniază articolul.

Alte articole:

Presiunea occidentală nu face decât să întărească prietenia economică dintre Rusia și China – FT

Dilema Kievului: teritorii sau personal al Forțelor Armate ale Ucrainei

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/