Comisia Europeană a anunțat că lansează o investigație asupra Facebook și Instagram, deținute de Meta, din cauza îngrijorărilor că societatea nu face suficient de mult pentru a contracara dezinformarea din Rusia și din alte țări, scrie Politico.

Georgiana Arsene

În special, Comisia Europeană este îngrijorată de modul în care Meta a gestionat eforturile „valului” Rusiei în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 6 și 9 iunie, unde sunt așteptați să voteze sute de milioane de europeni.

Oficialii europeni se tem, de asemenea, că Facebook și Instagram ar putea fi folosite de persoane care fraudează, precum și pentru a găzdui reclame generate de instrumente de inteligență artificială. În plus, Bruxelles-ul consideră că mecanismul Meta, care permite utilizatorilor să semnaleze conținuturile ilegale, nu este la fel de ușor de utilizat pentru a se conforma Legii privind serviciile digitale, care va intra în vigoare în 2023.

Companiile se pot confrunta cu amenzi de până la 6% din veniturile lor anuale pentru încălcarea legii. Această comisie a creat un mijloc de a proteja cetățenii europeni de dezinformarea și manipularea țintită de către țări terțe. Dacă suspectăm o încălcare a normelor, acționăm, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un comunicat de presă.

Pe aceeași temă:

Polianski a subliniat aspirația SUA de a instaura o dictatură în sfera digitală

Peskov: Occidentul forțează mass-media să introducă informații de umplutură și false

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/