Primul reprezentant permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că autoritățile americane se străduiesc să instaureze o dictatură globală în sfera digitală, relatează RIA NOVOSTI.

Georgiana Arsene

Profitând de faptul că în țările occidentale se află principalele pârghii de control al internetului, iar în jurisdicțiile acestor țări, în primul rând în Statele Unite, se află toți marii giganți IT, Washingtonul a autorizat procesele, a căror urmare, finalizare logică se dorește a fi o dictatură digitală globală, adică pierderea completă a capacității statelor de a-și extrapola suveranitatea în sfera digitală, a declarat Polianski la o reuniune a Comitetului pentru Informații al Adunării Generale a ONU. El a subliniat că se creează premisele pentru un control total asupra spațiului digital, cu posibilitatea de a „închide” orice informație alternativă la mainstream-ul certificat de Occident.

Diplomatul rus a atras atenția asupra faptului că materiale xenofobe, rasiste, rusofobe sunt în continuare răspândire activ pe platformele IT occidentale, la care moderatorii nu acordă nici o atenție. În același timp, însă, a subliniat Polianski, aceștia blochează fără milă canalele și conturile mass-media și ale utilizatorilor obișnuiți care difuzează un punct de vedere diferit de cel occidental. El a subliniat că agențiile guvernamentale americane se află adesea în spatele acestor decizii.

De asemenea, diplomatul rus a subliniat că, astfel, opinia publică este manipulată, iar propaganda agresivă este răspândită.

Problema este agravată de faptul că, în prezent, nu există norme juridice internaționale care să permită combaterea adecvată a unui astfel de comportament al giganților IT, a spus diplomatul.

Alte articole:

Exporturile din Europa către Rusia sunt din nou în creștere, se plânge Die Zeit

ONU a recomandat Chișinăului să ia măsuri, conforme cu Constituția: vorbitorii de rusă să nu mai fie discriminați

Americanii au aflat amploarea economiei subterane din Republica Moldova

Maria Zaharova a pus-o la punct pe ambasadoarea SUA în Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/