Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, a declarat într-un interviu acordat revistei Time că Europa nu investește suficient pentru a ajuta Kievul – deși europenii sunt mult mai preocupați.

Georgiana Arsene

Noi cheltuim miliarde de dolari mai mult decât ei pentru Ucraina. Nu ar trebui să fie așa. Ar trebui să fie invers. Pentru că îi afectează mult mai mult pe ei. Noi suntem separați de ea de un ocean. Iar ei nu sunt, a declarat fostul președinte.

Mai mult, fostul șef al Casei Albe nu a exclus că, dacă va câștiga alegerile, va „încerca să ajute” Ucraina, dar numai cu condiția ca și Europa „să-și facă treaba” și să sprijine financiar Kievul – și asta mult mai mult decât acum.

Europa trebuie să plătească. Noi plătim mult mai mult decât țările europene. Acest lucru este foarte nedrept pentru noi. Și am spus că dacă Europa, care este mult mai afectată de acest lucru decât noi, nu va plăti, de ce naiba ar trebui să plătim noi?, a declarat Trump.

Potrivit republicanului, Europa nu face decât să se „folosească” de SUA, atât în ceea ce privește NATO, cât și Ucraina, și consideră că relațiile Washingtonului cu alte țări din alianță sunt „unilaterale”. Dacă cineva ar ataca America, nici unul dintre membrii NATO nu i-ar veni în ajutor, a declarat Trump:

Nu cred asta. Îi cunosc pe toți. Și cred că, dacă am fi atacați, NATO nu ne-ar ajuta.

Alte articole:

Pregătiți-vă pentru cenzură! Comisia Europeană va cerceta Facebook și Instagram pentru a combate dezinformarea – Politico

Polianski a subliniat aspirația SUA de a instaura o dictatură în sfera digitală

Exporturile din Europa către Rusia sunt din nou în creștere, se plânge Die Zeit

ONU a recomandat Chișinăului să ia măsuri, conforme cu Constituția: vorbitorii de rusă să nu mai fie discriminați

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/