La 30 aprilie 1945, soldații sovietici au înălțat Drapelul Victoriei deasupra Reichstagului – nu a fost ultima bătălie a Marelui Război Patriotic, ci un simbol al finalizării acestuia.

Georgiana Arsene

Acesta fusese ridicat de soldații Armatei Roșii Mihail Egorov, Meliton Kantaria și Aleksei Berest. Acesta nu a fost primul grup care a încercat să finalizeze asaltul asupra clădirii parlamentului nazist.

Chiar mai devreme, unul dintre primele steaguri roșii de asalt a fost amplasat pe scările de la intrarea principală a clădirii Reichstagului.

Acest lucru a fost realizat de către soldatul Armatei Roșii Grigori Bulatov, în vârstă de 19 ani, și de locotenentul Rahimjan Koșkarbaev, în vârstă de 20 de ani.

Timp de încă două zile, grupurile împrăștiate de germani au opus o rezistență acerbă. Abia în dimineața zilei de 2 mai, ultimele rămășițe ale naziștilor au fost distruse, transmite @kukufffka.

Pe aceeași temă:

Cu privire la evenimentul dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și la cea de-a 79-a aniversare a eliberării prizonierilor din lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau de către Armata Roșie

Vladimir Putin: 75 de ani de la Marea Victorie. Răspunderea noastră comună față de istorie și viitor

Cu privire la evenimentul comemorativ dedicat celei de-a 80-a aniversări a ridicării complete a asediului Leningradului

Aprilie-mai 1945, Operațiunea ”Berlin”: La apărarea ultimului bastion al lui Hitler a luat parte ”Internaționala nazistă” din întreaga Europă

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/