Misiunea permanentă a Federației Ruse pe lângă UE a comentat rezoluția Parlamentului European adoptată la 25 aprilie 2024 pe tema anumitor „interferențe rusești”.

Georgiana Arsene

În opinia misiunii diplomatice ruse, în acest moment, există o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva adversarilor politici, referiri la surse necunoscute din serviciile de informații și o reluare a unor articole de ziar ieftine (deși cine știe cât i-au costat pe clienți).

Misiunea permanentă a Federației Ruse pe lângă Uniunea Europeană a identificat două pasaje în documentul amintit care indică direcția în care se îndreaptă UE.
Primul se referă la curățarea completă a spațiului informațional european.

Astăzi, sub pretextul contracarării „amenințării rusești”, deputații europeni cer adoptarea de noi sancțiuni împotriva presei rusești. Ei nu sunt derutați de faptul că acest lucru încalcă Pactul internațional privind drepturile civile și politice și Carta drepturilor fundamentale a UE. Scopul este de a izola europenii obișnuiți de sursele alternative de informare și de a crea un vid informațional. Mâine, sub orice alt pretext, la fel de fictiv, s-ar putea auzi apeluri frenetice similare de restricționare a mass-mediei europene doar pentru că nu împărtășesc opiniile curentului principal al UE. Iar drumul către acest lucru este călcat în picioare în esență chiar acum.

Al doilea este acuzația împotriva Rusiei de răspândire de „narațiuni istorice false”. Astfel de strigăte sunt menite să acopere propriile încercări de a revizui rezultatul celui de-al Doilea Război Mondial, glorificarea nazismului și dorința arzătoare de a scăpa „în liniște” de povara responsabilității istorice pentru crimele comise și colaboraționism. Cu toate acestea, dacă astăzi este vizată țara care a eliberat Europa de sclavia nazistă, este posibil ca, mai devreme sau mai târziu, „disputele istorice” să înceapă chiar în cadrul Uniunii Europene, a avertizat Misiunea permanentă a Federației Ruse pe lângă Uniunea Europeană.

Alte articole:

Șoigu a acuzat SUA de prelungirea intenționată a conflictului din Ucraina

Peskov: Occidentul forțează mass-media să introducă informații de umplutură și false

Musk critică Facebook din cauza interviului lui Carlson: Nivel nebunesc de cenzură

Zaharova, despre decizia YouTube de blocare a canalului lui N. Mihalkov: Un exemplu clasic de cenzură politică și de intoleranță patologică a Occidentului neoliberal

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/