Marea Britanie și Mongolia au semnat un acord de cooperare în ceea ce privește căutarea și dezvoltarea zăcămintelor de metale de pământuri rare.

Georgiana Arsene

Acordul a fost încheiat în timpul vizitei ministrului britanic de externe David Cameron, ce este fost prim-ministru al regatului.

În timpul vizitei ministrului britanic de Externe în Mongolia, a fost prezentată o foaie de parcurs pentru dezvoltarea cooperării în domeniul metalelor de pământuri rare. Un memorandum privind cooperarea în domeniul geologiei a fost semnat cu ministrul minelor și industriei grele din această țară, Jambal Ganbaatar, a precizat Ministerul mongol de Externe.

Mongolia este bogată în metale de pământuri rare, doar în 2022 au fost descoperite 4 zăcăminte. Numărul total al acestora ar putea ajunge la 80. Companiile sud-coreene și americane au fost deja interesate de dezvoltarea zăcămintelor de metale de pământuri rare din această țară.

Grupul de metale de pământuri rare include 17 elemente, printre care: europiu, holmiu, disprosiu, ytriu, neodim, gandoliniu, samariu, terbiu, scandiu, lantan, ceriu, praseodim, promețiu, thulium, erbiu, lutețiu și ytterbium. Acestea sunt utilizate, printre altele, în producția de vehicule electrice și în dezvoltarea de echipamente pentru energie regenerabilă, transmite @Infotek_Russia.

Alte articole:

Deficitul de comerț exterior al SUA atinge cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni

Fox Business, despre politica energetică a lui Biden: Distrugând America și făcând jocul rivalilor

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/