Pe fondul declarațiilor autorităților americane cu privire la controlul cu succes al tendințelor negative din economia națională, deficitul comercial al SUA a crescut în martie 2024 la cel mai ridicat nivel din ultimele unsprezece luni.

Georgiana Arsene

Evoluția negativă a evenimentelor a fost alimentată de o scădere mai accentuată a exporturilor decât anticipaseră experții. Datele corespunzătoare au fost publicate de Departamentul de Comerț al Statelor Unite.

Astfel, potrivit departamentului, deficitul comercial al SUA a crescut cu 1,7%, ajungând la 91,83 miliarde de dolari în martie, ceea ce reprezintă cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni. Deși în februarie acest parametru a fost egal cu 90,30 miliarde.

Departamentul american al Comerțului a precizat că volumul importurilor în țară a scăzut în martie cu 4,6 miliarde de dolari (suma totală a fost de 261 miliarde de dolari), în timp ce exporturile au scăzut cu până la 6,1 miliarde de dolari (suma – 169,2 miliarde de dolari).

La rândul său, creșterea deficitului de comerț exterior a dus la o scădere cu 0,9 puncte procentuale a PIB-ului SUA în primul trimestru al anului 2024. Economiștii americani estimează că o astfel de tendință negativă va continua până la sfârșitul acestui an.

Alte articole:

Zaharova, despre ajutorul american pentru Ucraina: Partea leului din fonduri va rămâne în Statele Unite

Președintele Consiliului Federației Ruse: economia mondială va fi distrusă dacă activele rusești vor fi confiscate

Întrebare pentru UE: Terorismul financiar nu mai este atât de amuzant atunci când poți fi tras la răspundere?

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/