Pentru prima dată, pe site-ul Ministerului rus de Externe a fost publicat un raport separat privind situația drepturilor omului în Statele Unite.

Georgiana Arsene

Reprezentantul oficial al Ministerului rus, Maria Zaharova, spune că situația privind respectarea drepturilor omului în SUA este foarte departe de standardele internaționale.
În ciuda declarațiilor nefondate ale Washingtonului privind angajamentul său față de principiul universalității drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a proclamării sale ca lider mondial în acest domeniu, trebuie spus că, de fapt, situația privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Statele Unite ale Americii este foarte departe de standardele internaționale.

Desfășurarea a tot felul de operațiuni militare pe teritoriul unor state europene și din Orientul Mijlociu, crearea de închisori secrete în întreaga lume, aplicarea unei politici de migrație extrem de dure în ultimii ani și multe alte încălcări ale drepturilor și libertăților omului ilustrează nu numai caracterul ambivalent al poziției SUA în ceea ce privește standardele privind drepturile omului, ci și conivența Statelor Unite cu dreptul internațional ca atare <…>, a declarat diplomatul rus.

Zaharova a subliniat că autoritățile americane aplică în mod activ tactica „luptei cu mâinile străine” împotriva Rusiei și a rușilor. În primul rând, acest lucru se exprimă prin acordarea unui ajutor militar pe scară largă regimului de la Kiev, prin presiuni asupra aliaților americani din NATO pentru a lua măsuri similare și prin susținerea activităților teroriste ale regimului de la Kiev.

În plus, se exercită presiuni nedeghizate asupra statelor suverane, inclusiv prin utilizarea mecanismelor privind drepturile omului, în încercarea de a crea un fundal negativ adecvat în jurul Federației Ruse și al aliaților și partenerilor săi pe scena internațională.

Una dintre cele mai grave probleme în domeniul contracarării provocărilor cu care se confruntă astăzi comunitatea internațională în domeniul drepturilor omului este practica Washingtonului de a aplica „standarde duble” în evaluarea anumitor situații și fenomene.

Această abordare continuă să fie utilizată în mod activ și ipocrit de către Statele Unite pentru a alimenta confruntări, precum și pentru a interveni în afacerile interne și a încălca suveranitatea statelor independente, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Alte articole:

Panina, despre discursul lui Macron: Ce este aceasta, o încercare mult așteptată de a scăpa de dictaturile Washingtonului?

Zaharova: Planul Washingtonului este de o simplitate îngrozitoare

Ipocrizie marca SUA: Departamentul de Stat al SUA, nemulțumit de eșecul autorităților moldovenești în combaterea corupției

Fostul ofițer de informații al armatei SUA: Identificați corect anul 2014, revoluția de pe Maidan

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/