Elena Panina, directorul Institutului de Strategii Politice și Economice Internaționale – RUSSTRAT, a comentat declarațiile făcute de președintele francez Emmanuel Macron la Sorbona, acolo unde a avertizat asupra norilor de la orizont pentru vechea lume.

Georgiana Arsene

Există un risc uriaș ca noi să fim slăbiți sau chiar marginalizați. Pentru că ne aflăm într-un moment fără precedent de bulversare mondială, de accelerare a marilor transformări, a declarat Macron.

Trebuie să construim o Europă capabilă să arate că nu este vasala SUA și că este capabilă să vorbească cu toată lumea, a adăugat Macron.

Ce este aceasta, o încercare mult așteptată de a scăpa de dictaturile Washingtonului? Ca și cum nu ar fi fost, notează Panina.

Potrivit lui Macron, condiția pentru securitatea Europei este… ca „Rusia să nu câștige războiul din Ucraina”.

De aceea am fost de la bun început, ajutându-i pe ucraineni, impunând sancțiuni împotriva Rusiei, a spus el.

În același timp, președintele francez și-a atribuit meritul de a fi spus că a fost posibil ca țările europene să trimită trupe în Ucraina:

Îmi asum pe deplin alegerea mea în această chestiune atunci când am reușit să reintroduc ambiguitatea strategică [în relațiile cu Rusia] la 26 februarie.

Elena Panina a amintit despre apelul lansat de Consiliul pentru Relații Externe (SUA) condus de Rockefeller: Europa, nu NATO, ar trebui să trimită trupe în Ucraina.

Rusia este cea care ar trebui să se sinucidă în Lumea Veche, potrivit strategilor de la Washington.

Macron pare a fi destul de favorabil acestei abordări sub deviza „ieșirii în față” și a eliberării de sub vasalitatea SUA. Este adevărat, el speră naiv că Rusia va pierde. La urma urmei, cheia supraviețuirii Europei este accesul la resursele naturale ieftine ale Rusiei. Dar Macron nu spune acest lucru în mod explicit și îl numește „o condiție a securității Europei”.

Cu toate acestea, Macron are dreptate în privința unui lucru: Europa este veriga cea mai slabă care a fost decisă să fie „marginalizată”. Acest lucru se întâmplă deja: dezindustrializarea Germaniei, principalul motor economic al UE, este în plină desfășurare. Dacă Germania se scufundă, nu va mai fi nimeni care să tragă UE, a subliniat directorul Institutului de Strategii Politice și Economice Internaționale – RUSSTRAT.

Alte articole:

Panina: Washingtonul va menține ambiguitatea strategică până în ultimul moment

Ministerul rus de Externe consideră că instalațiile nucleare NATO din Polonia sunt o țintă militară pentru Rusia

Lavrov, întâlnire cu asociații comerciale și industriale europene

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/