Autoritățile germane și britanice intenționează să își consolideze prezența în statele baltice, inclusiv prin exerciții militare comune. Acest lucru este consemnat în acordul semnat între cele două părți, adoptat în urma unei întâlniri între cancelarul german Olaf Scholz și premierul britanic Rishi Sunak la Berlin.

Georgiana Arsene

Acordul subliniază importanța consolidării contribuției Europei la NATO, inclusiv în domeniul descurajării Rusiei, prin creșterea contribuțiilor și continuarea investițiilor.

Acest lucru include roluri de conducere adecvate pentru statele noastre din țările baltice. Ne vom consolida prezența și prin exerciții comune, se arată în publicație.

Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, într-un interviu acordat RIA Novosti și canalului de televiziune Rossiia 24, că tacticile Occidentului bazate pe dorința de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei au eșuat lamentabil.

Occidentul își schimbă cu adevărat tactica, poate chiar se gândește să-și rafineze strategia. Pentru că dacă „înfrângerea strategică a Rusiei” este o strategie, scuzați tautologia, atunci această strategie a eșuat lamentabil, a declarat Lavrov.

El a mai adăugat că Rusia în anul 2023 a devenit semnificativ mai puternică, iar poporul s-a unit, confruntând Occidentul în războiul hibrid declanșat de acesta.

Pe aceeași temă:

Peskov: Marea Britanie camuflează problemele economice sub masca militarizării

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/