Gruparea de forțe NATO din apropierea granițelor Rusiei numără până la 33.000 de persoane, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o reuniune a consiliului de administrație al ministerului.

Georgiana Arsene

În plus, forțele NATO au desfășurat aproximativ 300 de tancuri și peste 800 de alte vehicule blindate de luptă în apropierea granițelor rusești. Potrivit lui Șoigu, tensiunile în direcțiile strategice de vest și nord-vest au fost accentuate de intrarea Suediei în Alianța Nord-Atlantică.

Chiar acum are loc o serie de exerciții ale forțelor armate comune ale NATO. Acestea implică până la 90.000 de persoane pentru a lucra la respingerea presupusei pregătiri a unei agresiuni rusești, a precizat el. În plus, alianța încearcă să crească activitatea în Arctica.

În ceea ce privește răspunsul Rusiei, Șoigu a declarat că în 2022 Districtul Militar de Vest a fost reformat în Districtele Militare Leningrad și Moscova.

Nivelul de pregătire a personalului și a organelor de conducere militară este îmbunătățit în unitățile armatei. Experiența dobândită în timpul operațiunii militare speciale este introdusă în practică, a declarat șeful Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Alte articole:

Președintele Consiliului Federației Ruse: economia mondială va fi distrusă dacă activele rusești vor fi confiscate

Nebenzia a atras atenția asupra necesității de a împiedica escaladarea conflictului din Balcani

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/