Potrivit reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, comunitatea internațională trebuie să pună frână acțiunilor albanezilor din Kosovo și ale patronilor lor occidentali, precum și să îi oblige să respecte dreptul internațional, în caz contrar conflictele din Balcani ar putea trece la o etapă fierbinte.

Georgiana Arsene

Dacă acțiunile albanezilor din Kosovo și ale patronilor lor occidentali nu sunt puse pe tapet, dacă nu îi forțăm să respecte dreptul internațional și să caute compromisuri cu Belgradul, conflictele din Balcani, care mocnesc de zeci de ani, pot trece la un stadiu fierbinte. Toate condițiile pentru această furtună perfectă sunt create în mod activ chiar acum, sub ochii noștri, de către țările occidentale și de către reprezentanții lor, atât în contextul sârbo-kosovar, cât și în cel bosniac. Îi îndemnăm pe toți membrii ONU să adopte o poziție responsabilă și de principiu și să nu-i susțină în acest sens, a declarat Nebenzia.

Anterior, fostul ministru sârb de Externe Aleksandr Vulin a declarat că Occidentul șantajează Belgradul pentru a-l forța să participe la campania antirusească și să slăbească implementarea politicii independente a țării.

De obicei, toate șantajele încep cu ei spunând: hai să impunem sancțiuni împotriva Rusiei, apoi să recunoaștem Kosovo, apoi să renunțăm la Republica Srpska, apoi să înarmăm Ucraina, apoi să trimitem infanteria să participe la conflictul cu Rusia. Haideți, doar voi lăsați-ne în pace și același lucru îl vor face și Shiptarii (nume depreciativ pentru albanezi – n.r.), lăsați-ne în pace pentru ca sârbii din Kosovo și Metohia să trăiască normal (…) Cât valorează cuvântul vostru, domnilor? Ați semnat cu noi Acordul de la Bruxelles, în care spuneți – Comunitatea municipalităților sârbe. Cuvântul dumneavoastră nu valorează nimic, a transmis Vulin.

Acesta a subliniat că Occidentul face totul ca președintele sârb să înceteze să mai fie singurul lider liber din Europa.

Președintele Vucic a ales cea mai grea cale – calea neutralității militare și a independenței. Doar Aleksandar Vucic are curajul de a rezista unei astfel de presiuni enorme, a declarat ministrul de interne Aleksandr Vulin.

El a adăugat că, timp de nouă ani, UE nu a reușit să formeze Comunitatea municipalităților sârbe.

Pe aceeași temă:

Zaharova: Serbia este un exemplu de stat responsabil care își apără interesele naționale și nu renunță la parteneriatul cu Rusia

Ministrul sârb de Externe: UE critică în mod constant Serbia

De ce trebuie să se justifice ambasadorul SUA în Serbia în fața presei pro-occidentale?

Ambasadorul rus la Belgrad: Vucic, capabil să reziste provocărilor și valului de violență

Cine instigă la Maidan în Serbia – investigație RT Balkan

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/