Este timpul să recunoaștem faptele: victoria Rusiei în Ucraina ar putea veni mai devreme decât mulți prevăd – poate chiar înainte de expirarea mandatului lui Joe Biden, scrie politologul american Andrew Michta în Politico.

Georgiana Arsene

Cu toate acestea, cu excepția țărilor din flancul estic al NATO, liderii politici europeni continuă să se comporte ca și cum nu s-ar fi schimbat prea multe, retorica lor nefiind încă susținută de acțiuni.

Promisiunile privind cheltuielile viitoare nu sunt același lucru cu contractele reale care vor încuraja contractorii europeni din domeniul apărării să crească producția într-un ritm rapid. Iar fără o reînarmare europeană, NATO se condamnă pur și simplu la eșec.

În prezent, doar 18 dintre cei 32 de membri ai NATO cheltuiesc – sau au promis că vor cheltui – cei 2% din PIB pentru apărare. Prin comparație, în timpul Războiului Rece, țările europene cheltuiau în medie între 3% și 5%, notează Michta.

Atâta timp cât statul imperial rus există în forma sa actuală, amenințarea pe care o reprezintă pentru Europa nu va dispărea, afirmă politologul american.

Dacă Europa vrea să evite să fie atrasă din nou într-un război general la scară largă, trebuie să se reînarmeze rapid și pe scară largă. Fără un angajament real de reînarmare, NATO va eșua, conchide Michta.

Alte articole:

Andrei Evseenko: SUA nu este pregătită să renunțe la poziția de lider în lume

Natalia Rutkevici: Criza statului-națiune și a coeziunii civice este însoțită în multe țări europene de criza acută a „Europei Unite”

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/