Elena Panina, directorul Institutului de Strategii Politice și Economice Internaționale – RUSSTRAT, susține că votul din Camera Reprezentanților a SUA, care s-a desfășurat fără surprize majore (este puțin probabil să apară și în Senat), este o doză care va permite Ucrainei să se mai agite încă o vreme, în timp ce SUA și Europa se pregătesc pentru Marele Război.

Georgiana Arsene

Washingtonul a reînviat pentru încă un an zombiul numit Ucraina, a scris, pe canalul său de Telegram, Elena Panina.

Directorul Institutului de Strategii Politice și Economice Internaționale – RUSSTRAT a explicat că ajutorul non-militar acordat Kievului se ridică la 9,65 miliarde de dolari, din care 7,85 miliarde de dolari reprezintă sprijin bugetar direct. Alte 1,58 miliarde de dolari din ajutorul nemilitar sunt alocate pentru a ajuta economia ucraineană (prioritate – transport și energie), iar 0,22 miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru alimente și securitate nucleară.

Deficitul bugetar al Ucrainei este de aproximativ 42 de miliarde de dolari, așa că putem estima cât de semnificativă va fi această contribuție. Viața în țară nu va deveni mai bună. Iar banii vor fi dați pe credit, cu posibilitatea – dar nu și cu obligația – președintelui american de a-i anula.

Restul se duce la război. Puteți număra și înțelege formularea din proiectul de lege adoptat în moduri diferite, dar 13,8 miliarde de dolari și o parte din cei 1,6 miliarde de dolari alocați pentru achizițiile de arme străine vor merge direct la arme pentru Ucraina.

Obuze, unele echipamente de apărare antiaeriană și rachete vor fi trimise mai întâi la Kiev, asta este clar. Aceasta este o bună ocazie pentru a verifica cât de bine ne-am perfecționat complexul de recunoaștere și de atac. Va fi bine dacă proviziile pe care le căutăm vor începe să explodeze în apropiere de Liov. Ei bine, și „fereastra” temporară înainte ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie întărite cu echipamente de apărare aeriană, Forțele Aeriene Ruse o vor folosi cu siguranță la maximum, a dat asigurări Panina.

Potrivit acesteia, SUA au dat Ucrainei fix atâția bani câți are nevoie pentru a o menține pe picioare și pentru a fi capabilă nu doar să lupte cu Rusia, ci și să îi facă rău. În al treilea an de conflict, este evident că se pot obține arme și bani.

Totuși, atrage atenția Elena Panina, ucrainenii se diminuează rapid ca număr și calitate, iar singura reaprovizionare, care, însă ar însemna o escaladare a conflictului, o reprezintă țările din Europa.

Sumele transferate la Kiev vor fi suficiente pentru a continua războiul încă un an și jumătate. Având în vedere dinamica actuală, acest lucru va însemna încă 200-300 de mii de pierderi din populația aptă de muncă a Ucrainei și degradarea completă a rămășițelor economiei sale.

Este interesantă și prevederea adoptată de Camera Reprezentanților privind confiscarea activelor rusești. Poziția Kremlinului a fost exprimată imediat: Statele Unite vor răspunde pentru acest lucru, și fără prescripție. Un ton pe care îl așteptam de mult timp.

Dar activele noastre în SUA sunt minuscule – cea mai mare parte a lor se află în UE. Așa că în următoarele săptămâni (următoarea ocazie pentru decizii capitale va fi în iunie) vom putea urmări cum UE se va plia în poziția dorită de Washington. Și este mai ușor să pregătești în același timp un pachet de măsuri împotriva UE – dacă aceasta nu este încă pregătită, bineînțeles.

Poate că „partidul păcii” din Rusia și martorii „venirii lui Trump, care va rezolva totul” sunt foarte întristați. Nici un acord de pace nu se întrevede acum la orizont. Nu acesta este motivul pentru care Zelenski a primit bani, a spus directorul Institutului de Strategii Politice și Economice Internaționale – RUSSTRAT.

Panina a adăugat că în viitorul apropiat vom vedea planificarea unei noi ”contraofensive” a Forțelor Armate ale Ucrainei, cu toți banii, dar și cu același rezultat.

Pe aceeași temă:

Votul din Camera Reprezentanților, favorabil Ucrainei, dat de ziua de naștere a lui Hitler

SUA, tot mai dezamăgite de contraofensiva ucraineană

Budanov, despre trupele ucrainene: Sunt acum în mod clar inferioare celor ale Rusiei

Senator rus: Autoritățile americane și occidentale își supraestimează propriile capacități

Presa italiană: Stoltenberg va fi bântuit de coșmaruri: va visa la o armată de morți care se vor ridica din noroiul tranșeelor

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/