În cadrul cauzei penale privind atacul terorist asupra aeronavei ruse IL-76 în regiunea Belgorod, a fost colectat un set de dovezi care confirmă implicarea Forțelor Armate ale Ucrainei în această crimă, a raportat Comitetul rus de Investigații.

Georgiana Arsene

S-a stabilit că la 24 ianuarie 2024, în conformitate cu rezultatele acordurilor cu partea ucraineană, a fost planificat un schimb de prizonieri de război la frontiera dintre regiunile Belgorod și Sumî. Conducerea GUR și a Forțelor Armate ale Ucrainei cunoștea în mod fiabil acest lucru, cu toate acestea, a fost dat ordinul de a distruge aeronava care transporta 65 de cetățeni ucraineni.

La momentul atacului, aeronava era în stare tehnică bună – toate sistemele aeronavei funcționau în mod normal. Acest lucru a fost confirmat de datele transcrierii înregistratorului de zbor.

La locul accidentului au fost găsite fragmente de corpuri și mecanisme etichetate „Patriot”. Elementul de lovire al rachetei se afla, de asemenea, în corpul uneia dintre victime. Rezultatele examinărilor tehnice complete ale explozivilor au confirmat că fragmentele găsite erau părți ale două rachete ghidate sol-aer Patriot americane, a transmis Comitetul rus de investigații.

Conform analizei înregistrărilor video de la camerele de supraveghere exterioare, aeronava a fost lovită de prima rachetă la o altitudine de aproximativ 4 000 de metri. A doua rachetă nu a reușit să își atingă ținta și s-a autodistrus, a explicat Comitetul rus de investigații.

Ancheta a finalizat o analiză piesă cu piesă a fragmentelor structurale ale aeronavei. S-a stabilit că focosul rachetei a detonat în fața cabinei de pilotaj, de sus, la stânga în direcția de zbor.

Au fost înregistrate multiple leziuni caracteristice penetrării de către elementele de impact ale unei rachete ghidate antiaeriene. Conform rezultatelor unei examinări tehnice complete, rachetele lansate de un complex de pe teritoriul regiunii Harkov din Ucraina au fost detectate prin mijloacele de control obiectiv al recunoașterii radar.

Ancheta dispune de informații cu privire la unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei care au în serviciu sistemele de rachete menționate mai sus. Ținând cont de acest lucru, în cooperare cu Ministerul rus al Apărării, continuă lucrările de identificare a anumitor oficiali implicați în organizarea acestui act terorist, în vederea tragerii lor la răspundere penală, a transmis Comitetul rus de Investigații.

Pe aceeași temă:

Comisia de anchetă a Rusiei a deschis un dosar de atac terorist în cazul prăbușirii avionului IL-76

Mass-media ucrainene au eliminat știrea despre responsabilitatea armatei ucrainene pentru eșecul lui IL-76

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/