Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a vorbit despre ceremonia care a avut loc în comuna Farcașa, din județul Neamț, acolo unde a fost dezvelit bustul generalului Gheorghe Manoliu, care a luptat până în 1944 de partea Germaniei naziste în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Georgiana Arsene

Ofițerul român este înfățișat cu o cruce de fier germană la gât, pe care a primit-o pentru participarea la ostilitățile împotriva Armatei Roșii și asediul Sevastopolului. Evenimentul s-a desfășurat cu fast – o slujba de pomenire, onoruri militare și prezența impresionantă a autorităților locale.

Maria Zaharova a declarat că Moscova condamnă ferm dezvelirea unui bust al complicelui lui Hitler și a subliniat că acest pas are ca scop, în esență, glorificarea nazismului și rescrierea istoriei.

Considerăm că este complet inacceptabil și imoral să-i glorificăm în vreun fel pe cei care au luat parte la luptele de partea Germaniei naziste în cel mai sângeros și cel mai mortal război din istoria omenirii.

Credem că momentul dezvelirii bustului cu „crucea lui Hitler” cu câteva zile înainte de aniversarea începerii Marelui Război pentru Apărarea Patriei nu a fost ales întâmplător. Considerăm aceasta ca o provocare deliberată împotriva memoriei a milioane de oameni care și-au depus viața pe altarul Marii Victorii.

 Este destul de evident că desfășurarea acestui gen de „evenimente ceremoniale” cu participarea autorităților oficiale indică o muncă sistematică deliberată de a uita memoria istorică și de a învăța lecții din trecut. Recomandăm autorilor și sponsorilor proiectului să recitească manualele pentru o înțelegere mai profundă a consecințelor care pot rezulta din urmarea orbească a unei ideologii vicioase, a precizat Maria Zaharova.

Alte articole:

Medvedev, despre atacul terorist din Crimeea și împușcăturile din Daghestan: Un act terorist josnic împotriva poporului nostru, comis într-o sărbătoare ortodoxă

Panina, despre faptul că România transferă Kievului un sistem Patriot: încă o dovadă că Rusia duce un război nu cu Ucraina, ci cu NATO

Rusia denazifică AP OSCE după victoria din Ucraina – cum a contribuit România

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/