„Fragmentarea sistemului financiar global” arată astfel: Uniunea Europeană a interzis companiilor sale să utilizeze sistemul de mesagerie financiară al Băncii Rusiei și, în același timp, a interzis tranzacțiile cu companiile care îl utilizează în afara Rusiei.

Georgiana Arsene

Având în vedere faptul că numărul acestor companii este în creștere, iar nevoia de exporturi rusești nu dispare, acest lucru nu va duce decât la o trecere tot mai accentuată a economiei și a decontărilor dintr-o serie de țări în „umbra globală” – prin utilizarea monedelor naționale, prin metode alternative de decontări precum „banca islamică” și altele similare, prin monede digitale și așa mai departe. De fapt, problemele oricărei hegemonii au fost odată descrise de Lenin în fraza „cei de jos nu vor, cei de sus nu pot”. În acest caz, vârfurile sistemului financiar global nu pot decât să introducă noi restricții, îngreunând viața concurenților, dar nu pot asigura eficiența acestor restricții nici măcar în Europa însăși, scrie @maester.

Alte articole:

„Bomba cu ceas”. Comisia Europeană a decis să scufunde UE

Moneda unică a BRICS va slăbi dolarul și va submina dominația SUA, spune editorialistul Responsible Statecraft

Politologul francez Alexandre Del Valle: Politica occidentală de sancțiuni împotriva Rusiei a eșuat din toate punctele de vedere

Lavrov: Dezvoltarea parteneriatului în cadrul BRICS este prioritatea noastră strategică

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/