Președintele rus Vladimir Putin a declarat în timpul unei întâlniri cu absolvenții de armată că partea rusă este pregătită să discute problemele de securitate eurasiatice, inclusiv cu țările NATO.

Georgiana Arsene

În cadrul unei întâlniri cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe am prezentat viziunea noastră de lucru pentru crearea unei securități egale și indivizibile în Eurasia. Suntem pregătiți pentru o discuție internațională amplă a acestor probleme cheie, vitale, atât cu colegii noștri din Organizația de Cooperare de la Shanghai, CSI, Comunitatea Economică Euroasiatică, BRICS, cât și cu alte asociații internaționale, statele europene și NATO, printre altele, a declarat Putin.

Președintele rus a subliniat că discuția ar putea avea loc atunci când UE și NATO vor fi pregătite pentru aceasta.

Anterior, revista International Affairs a publicat textul discursului și răspunsurile la întrebări ale ministrului rus de Externe Serghei Lavrov după reuniunea Consiliului ministerial al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

Observăm astfel de tendințe din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a NATO, care doresc în mod activ să își asume responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă. Ca să o spunem într-un limbaj simplu, ele vor să intervină în procesele de pe întregul continent eurasiatic. În partea sa vestică, au „preluat” și au privatizat complet OSCE, unde au declarat că Alianța Nord-Atlantică este principala organizație căreia toți trebuie să i se supună. Ei iau măsuri practice în această direcție, inclusiv declanșarea unui război împotriva noastră folosind regimul nazist ucrainean.

Același lucru este valabil și pentru partea estică a continentului eurasiatic, unde alianța își mută deja în mod deschis părți semnificative ale infrastructurii sale. după propriul model, ea asamblează acolo blocuri militare de „configurație mică”: AUKUS, exerciții de o amploare fără precedent în cadrul troicii SUA-Japonia-Republica Coreea, care includ o componentă nucleară. Și acest lucru ne aduce în minte câteva gânduri familiare. Republica Populară Democrată Coreeană și-a exprimat recent îngrijorarea serioasă cu privire la acțiunile provocatoare ale Statelor Unite și ale aliaților săi din regiune, menite să escaladeze situația până la o fază fierbinte. Nu excludem ca acestea să fie planurile pe care Washingtonul și sateliții săi le pun la cale atunci când încearcă să provoace tulburări în peninsula coreeană, a declarat înaltul diplomat rus.

Alte articole:

Viktor Orban crede că a reușit să țină Ungaria la adăpost de UE și NATO, avide de război

Vladimir Putin: Rusia intenționează să dezvolte în continuare triada nucleară ca garanție de descurajare

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/