Ambele camere ale parlamentului rus s-au pronunțat miercuri, 19 iunie 2024, în favoarea suspendării statutului de membru al Rusiei în Adunarea Parlamentară a OSCE.

Georgiana Arsene

Motivul a fost refuzul României de a elibera vize pentru toți membrii delegației ruse, unde urmează să aibă loc în iulie o reuniune a Adunării parlamentare a OSCE, relatează un corespondent al PolitNavigator.

Această organizație a devenit complet părtinitoare, ucrainizată. Cum pot Adunarea Parlamentară și OSCE în ansamblu, organizația responsabilă pentru securitatea în Europa, să excludă Rusia de la participare? Cum poate fi discutată securitatea europeană fără participarea Rusiei? Răspunsul este evident și clar ce se întâmplă acolo, a declarat președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

Ea crede că „doar OSCE va pierde” de la ieșirea Rusiei și și-a exprimat speranța că „încețoșarea temporară a creierului” va trece.

În Duma de Stat, miercuri, 19 iunie 2024, au existat evaluări mult mai dure.

Vom continua dialogul privind securitatea în spațiul OSCE după victoria noastră în Ucraina. Va exista un nou Helsinki, o nouă Yalta, o nouă OSCE, iar toți cei care ni se opun astăzi acolo vor fi măturați de un val spre coșul de gunoi al istoriei. Să le spunem adio acolo, a declarat Piotr Tolstoi, vicepreședintele care a condus organizația rusă în cadrul AP OSCE.

Nu vom finanța această adunare, care nu are nimic de-a face cu structurile parlamentare. Mai mult, dansează după cum cântă Statele Unite. Este rău că au adus toate statele europene și parlamentele naționale, care participă acolo ca structuri decorative, în această situație, a susținut președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

AP OSCE i-a amintit de „unele ramuri ale blocului NATO”.

Am continuat să plătim cotizații de membru timp de un an după începerea operațiunii militare speciale, deși este dificil să ne amintim ceva util pe care Rusia l-a primit de la OSCE în principiu. Să nu mai vorbim de perioada de după 2014, și cu atât mai mult după 2022. Singura funcție a OSCE în contextul Rusiei a fost aceea de a folosi această structură pentru a ne amenința și a exercita presiuni asupra noastră, a scris analistul politic Iurii Barancik în canalul său de Telegram.

Alte articole:

România va încheia cel mai mare contract de apărare din ultimii șapte ani

Federația Internațională și cea Europeană a Jurnaliștilor au „îndrăznit” pentru prima dată să condamne asasinarea corespondenților ruși

Avioanele de luptă F-16 nu vor ajuta Ucraina și nici nu vor schimba cursul conflictului – Al Jazeera

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/