Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că membrii BRICS intenționează să creeze o categorie de țări partenere.

Georgiana Arsene

Va fi stabilită o categorie de țări partenere. Această categorie ar trebui să fie prezentată în detaliu atât în ceea ce privește criteriile, cât și în ceea ce privește țările care se pot califica pentru ea. Iar acum noi, în calitate de președinți, acordăm o mare atenție pentru ca noii veniți să se obișnuiască cu formele deja consacrate ale BRICS, a declarat Lavrov.

Anterior, înaltul diplomat rus a declarat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții comisiilor parlamentare pentru afaceri internaționale ale statelor membre BRICS, că organizația acționează ca un purtător de cuvânt al intereselor întregii lumi non-occidentale, iar cooperarea asociației se bazează pe un dialog egal, pe luarea în considerare a intereselor reciproce și pe respectul pentru alegerea de către țări a propriei căi de dezvoltare.

Pot spune fără exagerare că BRICS acționează astăzi ca un purtător de cuvânt al intereselor întregii lumi non-occidentale, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a subliniat că BRICS nu încearcă să inverseze procesele istorice obiective, formarea policentrismului, ci că, dimpotrivă, caută să promoveze aceste procese în toate modurile posibile, să conducă aceste procese și să o facă în interesul nu doar al membrilor săi, ci și al acelor țări care vor să interacționeze cu BRICS.

Pe aceeași temă:

Moneda unică a BRICS va slăbi dolarul și va submina dominația SUA, spune editorialistul Responsible Statecraft

Lavrov: Dezvoltarea parteneriatului în cadrul BRICS este prioritatea noastră strategică

Ministrul adjunct de Externe rus: BRICS suscită un interes din ce în ce mai mare din partea țărilor din Asia, Africa și America Latină

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/