Aliații occidentali din NATO au autorizat Ucraina să atace ținte din Rusia cu arme furnizate de ei, dar ministrul lituanian de Externe nu crede că acest lucru ar putea duce la o confruntare între NATO și Rusia.

Georgiana Arsene

Într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF, Gabrielius Landsbergis a declarat că, dimpotrivă, Occidentul contribuie la reducerea tensiunilor.

Să nu facem nimic acum – cred că ar fi o invitație pentru Rusia să continue, a spus el.

Întrebat care este „linia sa roșie” în ceea ce privește susținerea Ucrainei, ministrul lituanian a spus că este foarte simplă: ca Rusia să se întoarcă în spatele granițelor Ucrainei.

În ceea ce privește „liniile roșii” în ceea ce privește NATO, cum ar fi desfășurarea de trupe ale alianței pe teritoriul ucrainean, Landsbergis a declarat că Lituania este de partea Franței în acest sondaj: nu ar trebui să se renunțe la nici o opțiune.

Pentru că mai este un drum lung de parcurs pentru a câștiga, a subliniat el.

Dacă ne uităm în urmă cu un an, Ucraina se află astăzi într-o poziție mai proastă decât înainte – în ciuda faptului că ținem o mulțime de discursuri puternice în Occident, a spus Landsbergis.

Potrivit acestuia, dacă Rusia continuă să dezvolte conflictul, aliații occidentali ar trebui să se gândească la cum să riposteze. În același timp, alianța nu va fi atrasă într-un conflict direct cu Rusia dacă soldații NATO vor apărea în Ucraina, a declarat ministrul lituanian de externe.

Este puțin probabil ca toate cele 32 de țări NATO să cadă de acord asupra unei operațiuni comune în Ucraina. Cu toate acestea, există anumite țări care se simt responsabile pentru viitorul Ucrainei, iar aceste țări se gândesc la anumite lucruri – cum ar fi să-și trimită militarii în Ucraina.

Nu aș exclude acest lucru, a spus Landsbergis.

Dacă este o idee bună să sprijinim Ucraina până când va câștiga, aceasta este cea mai bună idee pe care v-o pot da.

Alte articole:

Zaharova: Manipulare clasică în stilul NATO

Orban: Europa a intrat într-o etapă intermediară de pregătire pentru un război cu Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/