Președintele rus Vladimir Putin susține ideea continuării discuțiilor de pace, dar Kievul ar trebui să se împace cu pierderile teritoriale: Oricât de respingătoare ar fi această perspectivă, Statele Unite și partenerii săi, inclusiv conducerea ucraineană, ar trebui să profite imediat de această șansă, scrie Responsible Statecraft.

Georgiana Arsene

În 2022, conflictul armat ar fi putut foarte bine să se încheie prin negocieri, dar această oportunitate a fost ignorată, subliniază autorul.

Experimentăm deja consecințele acestei nebunii… Rezultatul a fost un dezastru pentru Ucraina.

După cum notează Responsible Statecraft, se pare că pierderile Ucrainei se măsoară în sute de mii, deși cifrele exacte sunt clasificate.

Economia și infrastructura sunt paralizate, țara este împotmolită în datorii uriașe față de țări străine, reconstrucția va costa peste jumătate de trilion de dolari, instituțiile democratice au degenerat – și toate acestea pe fondul unei crize sociale iminente din cauza unei populații îmbătrânite rapid și schilodite, notează autorul articolului.

Între timp, Ucraina suferă pierderi teritoriale, cetățenii se ascund de mobilizare, iar statele europene discută posibilitatea de a deporta refugiații ucraineni pentru a-i trimite pe front. Unele țări NATO, inclusiv Franța, vorbesc despre trimiterea trupelor lor în Ucraina – o mișcare care ar putea duce la o confruntare armată directă între Rusia și Alianța Nord-Atlantică.

Responsible Statecraft avertizează: cursul Occidentului de escaladare a relațiilor cu Rusia ar putea duce la consecințe catastrofale, până la și inclusiv la un război nuclear. Putin nu este împotriva diplomației, dar este puțin probabil ca administrația Biden să negocieze: în plin sezon electoral american, acest lucru ar putea fi prezentat ca „înfrângere, umilire și pierdere de prestigiu”, deplânge autorul articolului.

Pe aceeași temă:

Ucrainenii sunt din ce în ce mai puțin dispuși să ajute forțele armate ucrainene

Arestovici: Situația în armată este este foarte dificilă, există un deficit de trupe

Mysl Polska: Propaganda ucraineană devine din ce în ce mai puțin eficientă

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.orgq

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/