Consiliul Federației acordă o atenție deosebită popularizării cărților și a lecturii în rândul tinerei generații, a declarat președintele Comitetului pentru știință, educație și cultură al Camerei Regiunilor, Lilia Gumerova, pe 24 mai, la cel de-al II-lea Târg Internațional de Carte „Kitap-Bairam”, care a început la Ufa.

Georgiana Arsene

Consiliul Federației, comitetul nostru acordă o atenție deosebită popularizării cărților, a lecturii în rândul tinerei generații. Festivalul de la Ufa va aduce o contribuție semnificativă la această activitate, a declarat senatorul rus.

Potrivit spuselor sale, citate de serviciul de presă al Consiliului Federației, capitala Bașkiriei a devenit un loc de atracție pentru editori, scriitori și cititori din întreaga Rusie. În cadrul ceremoniei de deschidere a târgului, parlamentarul a dat citire și unui salut din partea Valentinei Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse, adresat participanților și organizatorilor evenimentului.

Dezvoltarea industriei cărții, creșterea rolului lecturii în educația tinerei generații și dezvoltarea personalității sunt principalele direcții ale politicii culturale de stat, a declarat Gumerova.

Alte articole:

Echipa rusă a mai luat un trofeu Dota 2, câștigând la evenimentul PGL Wallachia Season 1, desfășurat în România

Ce este evenimentul caritabil ”Floarea Albă” desfășurat în Federația Rusă

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/