Regatul Unit, nu China, toarnă ulei pe focul conflictului ucrainean, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Georgiana Arsene

Anterior, șeful Ministerului britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Londra și Washingtonul ar avea „dovezi” că China furnizează sau intenționează să înceapă să furnizeze Rusiei arme pentru a le folosi în conflictul din Ucraina, dar nu a furnizat dovezile propriu-zise.

Am observat că declarațiile relevante ale părții britanice nu sunt recunoscute nici măcar de aliații săi apropiați. Trebuie remarcat faptul că, în chestiunea ucraineană, partea britanică, și nu China, este cea care pune gaz pe foc, a declarat diplomatul chinez.

La sfârșitul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a invocat presiunea directă din partea autorităților britanice ca fiind motivul pentru care Rusia și Ucraina nu au semnat un acord în cadrul discuțiilor de la Istanbul din 2022.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vorbind la finalul unei mese rotunde a ambasadorilor privind reglementarea situației din jurul Ucrainei, a reamintit că au avut loc trei runde de discuții cu delegația ucraineană în Belarus, apoi mai multe runde online.

Ulterior, a avut loc o întâlnire față în față la Istanbul, unde ucrainenii au adus mai întâi principalele prevederi ale tratatului, cu care am fost de acord. Aceste prevederi de bază au fost parafate.

David Arahamia, care a condus delegația ucraineană la aceste discuții, a declarat recent într-un interviu că premierul britanic Boris Johnson i-a interzis să semneze tratatul. Atunci ne-am dat seama că trebuie să discutăm nu cu Zelenski, ci cu cei care îi interzic sau îi permit, a declarat înaltul diplomat rus.

Alte articole:

Putin a semnat decretul: ce se întâmplă cu proprietățile SUA din Rusia

Analist britanic: Occidentul recunoaște înfrângerea Ucrainei – dar nu știe ce să facă în continuare

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/