Președintele rus Vladimir Putin a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile americane își fac singure un rău ireparabil prin impunerea de restricții financiare împotriva Rusiei.

Georgiana Arsene

Pe măsură ce autoritățile din Statele Unite subminează încrederea în dolar din motive politice, ele își slăbesc cel mai important instrument al puterii lor – dolarul însuși. Își fac singure daune ireparabile. Trivial vorbind, cu bine-cunoscutele noastre zicale, pur și simplu își taie cu ferăstrăul ramura pe care stau. Este o prostie teribilă, dar nu se pot opri, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a calificat drept inacceptabilă situația în care o țară își dictează voința față de restul lumii, inclusiv în sfera politică, folosind instrumente financiare și economice.

Trebuie doar să ne uităm la volumul rezervelor în dolari, acestea sunt în scădere. Întreaga lume reacționează. Cred că acest proces este inevitabil, a declarat liderul de la Kremlin.

Președintele rus a lăudat trecerea la decontări în monede naționale și crearea altor instrumente pentru decontări cu alte țări.

Acest proces este în curs de desfășurare, nu există nici o posibilitate de a-l opri, a subliniat Putin.

Pe aceeași temă:

Peskov: Procesul de dedolarizare a economiei mondiale este în curs de desfășurare inexorabil

Ministrul adjunct de Externe rus: BRICS suscită un interes din ce în ce mai mare din partea țărilor din Asia, Africa și America Latină

Alternative la dolar: mecanisme de decontare financiară pentru o lume multipolară

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/